Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα  νεκρών στην Γερμανική πόλη Τρίερ. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη γερμανική τηλεόραση, οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τέσσερις, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένα παιδί, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την ηλικία του.

“Έχουμε συλλάβει ένα άτομο και το όχημα έχει ακινητοποιηθεί. Δύο άνθρωποι πέθαναν, σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις. Συνεχίστε να αποφεύγετε την περιοχή στο κέντρο της πόλης”, αναφέρει η αστυνομία στο Twitter.

Γερμανός 51 ετών από την περιοχή είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε στο πλήθος σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας άλλα 15, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος έχει συλληφθεί, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο ο Δήμαρχος της Πόλης Βόλφραμ Λάιμπε έκανε ήδη λόγο για “αμόκ” από την πλευρά του δράστη.

Ο Δήμαρχος της Τρίερ ανέφερε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σοβαρά και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, εκφράζοντας την ελπίδα να τα καταφέρουν. Ωστόσο, η Αστυνομία δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγαλύτερος των δύο.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην τηλεόραση της BILD, το αυτοκίνητο, μάρκας Range Rover κινείτο με ταχύτητα 70-80 χλμ/ώρα και πλησιάζοντας το πλήθος συνέχισε να επιταχύνει.