Δεν φτάνει να τρώμε υγιεινά αλλά πρέπει να το κάνουμε και σωστά. Οι διατροφολόγοι επιμένουν ότι το ωράριο στο φαγητό είναι απαραίτητο για την κατάκτηση του στόχου σας.
Άλλοι τρώνε τρία γεύματα και μερικά σνακ την ημέρα και άλλοι προτιμούν τέσσερα μικρά γεύματα και πιο ελαφριά σνακ. Μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα που εξυπηρετεί καλύτερα τις δικές σας ανάγκες, όμως σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να μένετε πολλές ώρες νηστικοί. Τρώγοντας ανά 3 με 4 ώρες, θα αποφύγετε την υπερβολική παραγωγή ινσουλίνης και ταυτόχρονα η λεπτίνη, θα ελέγχει καλύτερα την όρεξη και το μεταβολισμό σας. Καλό θα είναι να κρατάτε το πρόγραμμα των γευμάτων σας σταθερό όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Η διατροφική αξία του πρωινού και η συμβολή του στο αδυνάτισμα έχουν αμφισβητηθεί, όμως αρκετοί ειδικοί υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα ότι το πρωινό ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας ώστε να κάψουμε περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.
Τρώγοντας ένα μεγάλο γεύμα το βράδυ αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος, αυξάνονται τα επίπεδα του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα, παρεμποδίζεται η απελευθέρωση μελατονίνης και μειώνεται η απελευθέρωση των αυξητικών ορμονών. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μας χαλάνε τον ύπνο και επομένως μας κάνουν πιο επιρρεπείς στις λιγούρες την επόμενη ημέρα. Εάν πεινάτε πολύ και πρέπει οπωσδήποτε να φάτε κάτι το βράδυ, προτιμήστε ένα ελαφρύ σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες και με λίγους υδατάνθρακες και λίγα λιπαρά, όπως ένα μπολ μούρα, μια σαλάτα με ψητό κοτόπουλο ή ένα γιαούρτι.