Η κρίση πανικού είναι ένας όρος που ακούμε όλο και πιο συχνά. Υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι σύμφωνα με τους ειδικούς για να αντιμετωπίσετε μια τέτοια κρίση η να βοηθήσετε κάποιον που την περνάει δίπλα σας. Καλό είναι να μάθετε να την αναγνωρίζετε με το που ξεκινά για να μπορείτε να αντιμετωπίζετε πιο γρήγορα πριν τα συμπτώματα σας πανικοβάλουν.
Καθόμαστε πάντα σε άνετη θέση και ξεκινάμε να κάνουμε βαθιές εισπνοές. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας. Προσπαθούμε να επικρατήσει η λογική για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά. Η υπομονή είναι ο καλύτερος σύμβουλος μας, πάντα λέμε στον εαυτό μας ότι είναι μια κρίση που σύντομα θα περάσει και όλα θα επανέλθουν στα κανονικά επίπεδα. όσο δύσκολο και να είναι προσπαθούμε να εστιάσουμε σε πιο ευχάριστα πράγματα. Δεν σκεφτόμαστε τα σωματικά μας συμπτώματα αλλά μια ευχάριστη στιγμή που μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση. Κάνουμε θετικές σκέψεις, προσπαθούμε να έχουμε πάντα μια λίστα μαζί που την ώρα της κρίσης θα μας φανεί πολύ χρήσιμη. Προσπαθούμε να είμαστε και να αισθανόμαστε ασφαλείς με δικούς μας ανθρώπους γύρω. Δεν είναι καλή ιδέα να απομακρυνθούμε μονού μας και να μην φοβηθούμε να ζητήσουμε βοήθεια από τους γύρω μας.
Αν οι κρίσεις συνεχιστούν επίμονα και σε συχνά διαστήματα καλό είναι επισκεφτούμε έναν ειδικό ψυχικής υγείας που θα μας ενημερώσει γιατί ακριβώς μας συμβαίνει και τρόπους αντιμετώπισης.