Στα 32 ανέρχονται τα covid free νησιά της χώρα μας καθώς όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι κάτοικοι σε αυτά έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου. Παράλληλα πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι σε άλλα 36 ελληνικά νησιά. Έτσι ο συνολικός αριθμός των covid free νησιών με την έναρξη του καλοκαιριού θα ανέρχονται στα 68.

Παράλληλα, μιλώντας για την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» που αφορά τους εμβολιασμούς των κατοίκων στα νησιά της χώρας, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «στόχος της είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου». Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Κίμωλος: Το «διαμάντι» των Κυκλάδων.. | BriefingNews

Τα νησιά που θα εμβολιαστούν με Johnson & Johnson είναι η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Σαλαμίνα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Σάμος, η Λευκάδα, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Λήμνος, η Κάλυμνος, η Θάσος, η Μύκονος, η Πάρος και η Αίγινα. Τα συγκεκριμένα νησιά ενισχύονται με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του Ε.Σ.Υ. και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

Τα 32 Covid free νησιά είναι τα ακόλουθα:

Φούρνοι, Μεγανήσι, Νίσυρος, Κίμωλος, Τήλος, Οινούσσες, Λειψοί, Χάλκη, Αμμουλιανή, Οθωνοί, Κάλαμος, Ερεικούσσα, Καστελόριζο, Ψαρά, Μαθράκι, Θηρασιά, Ανάφη, Σίκινος, ‘Αγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Γαύδος, Θύμαινα, Τέλενδος, Τριζόνια, Καστός, Ψέριμος, Παλαιό Τρίκερι, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γυαλί, Αντίπαξοι, Μαράθι.

Ψέριμος: το μικρό νησί των Δωδεκανήσων | Ferryhopper

Τα 36 νησιά που ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός στα τέλη Μαΐου είναι τα παρακάτω:

Φολέγανδρος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Άνω Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Πάτμος, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρος, Σαμοθράκη, Αλόννησος, Περιστέρα, Σίφνος, Κέα, Παξοί, Ίος, Ύδρα, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος, Αστυπάλαια, Αντίπαρος, Αγκίστρι, Κάσος, Πόρος, Σπέτσες, Κύθηρα, ‘Ανδρος, Τήνος, Ικαρία, Λέρος, Κάρπαθος, Σκιάθος, Σκόπελος, Μήλος.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα  και τον Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.