Σε τρεις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας δεν θα γίνουν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε ποιες περιοχές δεν θα γίνουν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Οι περιοχές που δεν θα γίνουν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, είναι η Πέλλα, η Πιερία και η Ημαθία.

Μάλιστα, αυτές είναι οι τρεις από τις τέσσερις περιοχές οι οποίες πρόσφατα είχαν μπει σε καθεστώς «μίνι lockdown».

Στην Πέλλα, ο αντιπεριφερειάρχης , Ιορδάνης Τζαμτζής, συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία αποτέλεσε κοινή διαπίστωση όλων ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή και έτσι δεν θα διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σε ποιες περιοχές δεν θα γίνουν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε στην Ημαθία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, αιτία για την ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο ήταν η μεγάλη έκταση που έχει λάβει στο νομό η διάδοση του κορωνοϊού και η ανάγκη να διαφυλαχτεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας.

Την απόφαση να μην προχωρήσουν στην διεξαγωγή παρελάσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πήραν επίσης και οι φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Σύμφωνα με το GRTimes, η απόφαση ελήφθη καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού «καλπάζουν» καθημερινά, η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ την ίδια ώρα που το νοσοκομείο της περιοχής πιέζεται αφόρητα με την πληρότητα να φτάνει στο 100%.

Στο μεταξύ, λόγω εθνικού πένθους μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, η μαθητική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη.