Σε φάση πλήρους αποκατάστασης αλλά πάντοτε με σοβαρά προβλήματα πρόσβασης σε δρόμους και σπίτια, βρίσκονται τα πολυήμερα πλέον προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική.

«Υπάρχουν ζημιές στο δίκτυο διανομής στη χαμηλή τάση και οι Δήμοι μαζί με την Περιφέρεια καθυστερούν πολύ να ανοίξουν τους δρόμους» μας λέει τεχνικό στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ που προσθέτει πως «όλη τη νύχτα προσπαθούσαμε να δώσουμε ρεύμα στο σύνολο των καταναλωτών παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός σπιτιών που μπαίνουν στην 4η ημέρα χωρίς ρεύμα δυστυχώς. Δεν μπορούμε εμείς να ανοίξουμε δρόμους και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς είτε είναι απούσα εντελώς!».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, αργά το βράδυ, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στις κύριες γραμμές Μέσης Τάσης σε όλες τις περιοχές.

Τώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται πλέον στην αποκατάσταση των μεμονωμένων παροχών, καθώς με το πέρας των εργασιών στις κύριες γραμμές Μέσης Τάσης εντοπίζονται πολλές διάσπαρτες βλάβες στη Χαμηλή Τάση.

Όπως αναφέρει και επίσημα ο ΔΕΔΔΗΕ «υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην πρόσβαση των συνεργείων στα σημεία των ζημιών, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία δεν αφορά σε κεντρικές οδικές αρτηρίες αλλά σε μικρότερους δρόμους που δεν έχουν ακόμη καθαριστεί».

Οι καταναλωτές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης.

Από την πλευρά του ο ΥΠΕΝ κ.Κ.Σκρέκας μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς αναφέρθηκε σε πιθανές αποζημιώσεις σε πολίτες, που έμειναν χωρίς ρεύμα και είπε: «έχουμε δύο κατηγορίες προβλημάτων: η πρώτη να έχουν καταστραφεί ηλεκτρικές συσκευές από τις μεταβολές στην τάση, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να διορθώσει τις βλάβες και σε αυτήν η διαδικασία είναι απλή και η αποζημίωση είναι άμεση. Η δεύτερη, εξετάζουμε να δούμε αν θα μπορούμε να αποζημιώσουμε αυτούς που έχουν ταλαιπωρηθεί από την διακοπή ηλεκτροδότησης», ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι «ίσως υπάρξει σύντομα ένας μόνιμος μηχανισμός αποζημίωσης για περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης».

Σε ότι αφορά τις περιπτώσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων που για 4η ημέρα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ο κ. Σκρέκας είπε πως “Χθες βράδυ στην Νέα Πεντέλη είχαν όλα τα σπίτια ρεύμα, εκτός από δύο. Δόθηκε ρεύμα τα μεσάνυχτα. Έχουμε πρόβλημα στην οδό Κιλκίς στο Χαλάνδρι, έχουμε πρόβλημα σε σπίτια στην Αγία Παρασκευή, Χολαργό και Παπάγου. Στον Νότιο Τομέα έχουμε προβλήματα σε Άλιμο και Γλυφάδα και έχουμε και πολλές περιπτώσεις στα Μεσόγεια. Έχουμε συνεννόηση με τους Δήμους, να ανοίξουν τους δρόμους για να περάσουν τα συνεργεία και να διορθώσουν τις βλάβες, οι οποίες διαπιστώνονται καλύτερα, τώρα που αποκαταστάθηκε το δίκτυο Μέσης Τάσης σε όλη την Αττική”.

Για το γενικότερο θέμα υποδομής είπε πως «κάνουμε ότι μπορούμε για να δούμε αν μπορούν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν. Αυτό όμως δεν είναι μόνιμη λύση. Η μόνιμη λύση είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων. Βρέθηκα προχθές σε περιοχή που δεν είχε ρεύμα, ενώ στον παραπάνω δρόμο είχε προχωρήσει το έργο υπογειοποίησης των καλωδίων και υπήρχε ρεύμα», σημείωσε ο κ. Σκρέκας που υπερασπίστηκε τις προσπάθειες του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση.

ΔΕΔΔΗΕ: «Ευθείες βολές» κατά δήμων και περιφέρειας για «τραγική αστοχία»