Τη σύσταση Επιτροπής Διερεύνησης για το χάος που επικρατεί στην Αττική Οδό το τελευταίο 24ωρο με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, με καθυστέρηση αρκετών ωρών και ενώ εκατοντάδες πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους.

Όπως αναφέρεται, οι κυρώσεις που θα επιβληθούν από την επιτροπή είναι ανεξάρτητες από την αποζημίωση των 2.000 ευρώ ανά πολίτη που εγκλωβίστηκε και θα δοθεί από την εταιρεία κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προς επιβολή αυστηρών κυρώσεων

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, προβλέπεται ότι αν διακοπεί η κυκλοφορία σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, επιβάλλονται κυρώσεις σε φορείς επιφορτισμένους με τη λειτουργία ή/και τη συντήρηση του εν λόγω δικτύου, εφόσον ενέργεια ή παράλειψή τους συνετέλεσε στη διακοπή κυκλοφορίας.
Έτσι, όπως προβλέπει ο νόμος, η Επιτροπή διερευνά άμεσα τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. αλλά και του Λειτουργού ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ώστε να εισηγηθεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την επιβολή των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται.

«Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει», τονίζει ο κ.Καραμανλής.

Οικονόμου για Αττική Οδό: Θα επιβληθούν κυρώσεις – Εγκλωβισμένα 1.200 οχήματα