Την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα την Τρίτη 23 Μαρτίου θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΤΧΣ προκειμένου να αποφανθεί υπό την ιδιότητα του βασικού μετόχου της Εθνικής τράπεζας (40,3%) σχετικά με την πώληση της Εθν. Ασφαλιστικής στο κερδοσκοπικό fund CVC.

Μολονότι η Εθνική τράπεζα δεν έλαβε απόφαση στο ΔΣ, όπου υπήρξαν σοβαρότατες επιφυλάξεις ως προς το τίμημα από τα ανεξάρτητα και μη εκτελεστικά μέλη, εντούτοις το εισηγητικό σημείωμα της Εθνικής προς το ΤΧΣ αναφέρει ότι προτιμητέος επενδυτής είναι το CVC.

Υπό αυτή την έννοια το ΤΧΣ αφού πρώτα αναλύσει τις γνωμοδοτήσεις των συμβούλων του επί του θέματος Deloitte και Barclays, τότε θα αποφανθεί.

Είναι προφανές πως η διοίκηση Μυλωνά φοβάται υπέρμετρα να βάλει την υπογραφή της στο ντηλ.

Και γιατί ξέρει καλά πως υπό κανονικές συνθήκες θα βρισκόταν κατηγορούμενη παραχωρώντας ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο σε τιμή εξευτελιστική στον ένα και μοναδικό επενδυτή που παρουσιάστηκε.

Και ο οποίος επί ενάμισι χρόνο κορόιδευε, πίεζε, επιδίωξε να αποσπάσει ακόμη πιο χαμηλό τίμημα.

Επιπροσθέτως, όπως προέκυψε πρόσφατα, η PwC που πραγματοποίησε την ανεξάρτητη αποτίμηση της Εθν. Ασφαλιστικής για λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας είναι και σύμβουλος του CVC!!!

Παρά το γεγονός λοιπόν της ασυλίας των τραπεζιτών, ο Π. Μυλωνάς δικαίως φοβάται και τη σκιά του στο περίεργο αυτό ντηλ και περιμένει το ΤΧΣ , που επίσης δια του σχετικού νόμου πήρε και αυτό μια δεύτερη ασυλία, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά!

Με δύο ασυλίες λοιπόν, η σκανδαλώδης πώληση θα πραγματοποιηθεί καθώς είναι κοινό μυστικό πως το ΤΧΣ θα ψηφίσει «Ναι» και στη συνέχεια προκειμένου να έχει μια ακόμη κάλυψη, ο Π. Μυλωνάς θα φέρει το θέμα της έγκρισης της πώλησης στην γενική συνέλευση της εθνικής τράπεζας!

Τέλος καλό όλα καλά!

Αρκεί να μην τρελαθούν οι δικαστές εκεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και βγάλουν τον νόμο για τους τραπεζίτες αντισυνταγματικό!!!

Μετά να δω πού θα τρέχουν να κρυφτούν…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.