Μου λένε ότι σε δύο μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εκ των κορυφαίων της χώρας, αλλά και σε έναν ακόμη ραγδαία αναπτυσσόμενο που στην κυριολεξία «πετάει», έχουν αρχίσει να ωριμάζουν οι σκέψεις για πολύ σοβαρές χρηματιστηριακές κινήσεις!

Στον έναν όμιλο μελετάται η αυτόνομη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο εταιρίας του χρηματοπιστωτικού τομέα η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, παράγει τζίρους και κερδίζει μερίδια αγοράς σε έναν χώρο ο οποίος δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια, ωστόσο πλέον εξυγιαίνεται και ανακάμπτει!

Πρόκειται για ένα «πείραμα» που αποτελεί «επανάληψη» αντίστοιχης κίνησης που είχε γίνει στο παρελθόν και που πέραν των χρηματιστηριακών υπεραξιών που θα προσδώσει στον όμιλο, ενδεχομένως να αποτελέσει μελλοντικά ένα σημείο αναφοράς για εξαγορά ή ένταξη σε υπό διαμόρφωση μεγάλο σχήμα!

Στον άλλο όμιλο εσχάτως έχουν αρχίσει να επικρατούν ιδέες εισαγωγής στο Χρηματιστήριο, κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί με 2 τρόπους: είτε με την αυτόνομη εισαγωγή ακολουθώντας την τυπική διαδικασία αύξησης κεφαλαίου με την έκδοση νέων μετοχών, είτε με την εξαγορά ήδη εισηγμένης που θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα!

Στον τρίτο όμιλο, την ώρα τούτη επεξεργάζονται εκδοχές αυτόνομης εισαγωγής της …ιπτάμενης εταιρίας, ενώ την ίδια στιγμή ακούγεται ότι το αφεντικό του ομίλου ψάχνει και «κουφάρι» εισηγμένης για να προχωρήσει σε ταχύτατη εισαγωγή διά της πλαγίας!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι χρηματιστηριακές κινήσεις των 2 +1 επιχειρηματικών ομίλων σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθούν από το κλίμα που θα επικρατήσει στην χρηματιστηριακή αγορά λόγω της σύρραξης στην Ουκρανία!

Θα αναζητηθεί δηλαδή η κατάλληλη χρονική στιγμή ούτως ώστε τα εν δυνάμει χρηματιστηριακά εγχειρήματα να στεφθούν από επιτυχία…