Μεγάλη επιτυχία για τον Ιβάν Σαββίδη το τάιμινγκ της ανανέωσης του Αντρίγια Ζίφκοβιτς μέχρι το 2024 κι ας του έσκασε χοντρά Κι αυτό αφού τον ντίλαρε πριν από την πρόκριση της εθνικής Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στο Κατάρ.

Ο Ζίφκοβιτς που είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΠΑΟΚ (1.300.000 καθαρές, ετήσιες αποδοχές), έχει επιστρέψει στην Εθνική με προπονητή τον Στοΐκοβιτς και ήταν παρών στο ιστορικό κυριακάτικο διπλό στην Λισαβώνα, κόντρα στην Πορτογαλία του Ρονάλντο, που έστειλε τους Σέρβους στο Μουντιάλ.

Αν είναι γερός εννοείται πως θα είναι στις κλήσεις και για Κατάρ. Κάτι που θα απογειώσει ασφαλώς την χρηματιστηριακή του αξία, η οποία αυτή την στιγμή είναι 5.000.000 (είχε φτάσει βέβαια και 18.000.000 τον Ιούνιο του 2018).

Στο νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ δεν μπήκε ρήτρα εξαγοράς του, όπως δηλαδή ζητούσαν/επέμεναν/πέρασαν οι “ασπρόμαυροι” κι ενω ο πατέρας /ατζέντης του Ζίφκοβιτς αρχικά ήθελε buyout 10 με 12 εκατομμυρίων.

Πάει για ρεκόρ με Ζίφκοβιτς και το top10 των πιο ακριβών πωλήσεων στην ιστορία του κλάμπ

Τι σημαίνει αυτό σε ελεύθερη ερμηνεία; Πως ο ΠΑΟΚ την απέφυγε γιατί ποντάρει στο να πιάσει πάνω από 12.000.000 ευρώ, σε μια ενδεχόμενη πώληση του. Δηλαδή περισσότερα από όσα εισέπραξε για τον Τζόλη από την Νόργουιτς.

Στο δια ταύτα: το καρτελάκι με την τιμή του Αντρίγια Ζίφκοβιτς λέει πλέον 15.000.000 ευρώ και στον ΠΑΟΚ πιστεύουν πως με τον 25χρονο διεθνή Σέρβο (αν … βοηθήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο) μπορούν να σπάσουν το ρεκόρ της πιο ακριβής πώλησης στην ιστορία του κλαμπ.

Όσον αφορά στο top 10 των πιο ακριβών πωλήσεων μέχρι τώρα του κλαμπ έχουμε και λέμε: Τζόλης -12 εκ, Πρίγιοβιτς-10 εκ., Γιαννούλη-8,7 εκ., Γκάρι Ροντρίγκες-5,5 εκ., Βιεϊρίνια-4 εκ., Κουλούρης-3,5 εκ., Μακ-3,5 εκ., Λημνιός-3,3 εκ., Βενετίδης-3,3 εκ., Άκπομ-3 εκ. ευρώ! Με εξαίρεση του Βιεϊρίνια το 2011 και του Βενετιδη στον Ολυμπιακό το 2001, οι υπόλοιπες 8 είναι στην εποχή Ιβάν Σαββίδη!

Με λιγότερα από 400.000 για 2,5 χρόνια ο Γιαννιώτας επιστρέφει στον Άρη αν δεν…αλλάξει γνώμη ο Μάντζιος!

Γράφεται εδώ και λίγες ημέρες για πιθανή επιστροφή του Γιάννη Γιαννιώτα στον Άρη. Ο πρώην διεθνής εξτρέμ που κυκλοφορεί ελεύθερος από το καλοκαίρι και είναι από τους αγαπημένους του Super 3 (ως πρώην παίκτης των “κιτρίνων”), όντως το προσπαθεί να επιστρέψει.

Από τον Ιούλιο ακόμη όταν περίμενε την πρώτη του ομάδα κι απέρριπτε προτάσεις από Βέλγιο (Μπέρσοτ), Τουρκία(Μπούρσασπορ), Κύπρο(Ανόρθωση) αλλά και ελληνικές ομάδες.

Ο Γιαννιώτας που περιμένει να γίνει πατέρας έχει ρίξει και το κασέ του για να …διευκολύνει τον Καρυπίδη αν και το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά να αδειάσει θέση εξτρέμ στο ρόστερ. Κι αυτό αφού υπάρχουν 6, οι Ματέο Γκαρσία/Μαντσίνι/Μπρούνο ΓΚάμα/Ιτούρμπε/Μπερτόλιο/Χαϊροβιτς.

Στον Χαϊροβιτς βεβαια είπαν ήδη πως δεν υπολογίζεται και καλό θα είναι να βρει ομάδα για να φύγει τον Γενάρη. Ακόμη και ως δανεικός σε Σουπερλιγκάτη ομάδα. Όχι πως οι “κιτρινοι” θα απαλλαγούν εύκολα από τον 30χρονο Χαϊροβιτς που έχει συμβόλαιο ως το 2024 και ατζέντη τον ίδιο με του Τσούμπερ (της ΑΕΚ)…

Ο Γιαννιώτας , λοιπον, περιμένει τον Καρυπίδη να … συμφωνήσει με τον κόουτς Μάντζιο για να υπογράψει και να ενταχθεί άμεσα στην καθημερινότητα του Άρη, έτσι ώστε τον Γενάρη που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής να είναι έτοιμος.

Όσον αφορά στις … λεπτομέρειες ενός τέτοιου deal (αποδοχές, χρονική διάρκεια), η μανατζερική πλευρά του άσου τα έχει συζητήσει και ουσιαστικά τα έχει σχεδόν βρει με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Γιαα συμβόλαιο 2,5χρόνων και συνολικές αποδοχές ως το 2024 λιγότερο από 400.000 ευρώ (συν μπόνους).