Σοκαρισμένη είναι η Κρήτη με την είδηση του θανάτου της 11χρονης που βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Τετάρτης, σε βραχώδη παραλία, κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά. «Ήταν ο άγγελός μου, ήταν το καλύτερο κορίτσι. Εγώ πιστεύω ότι τώρα εκεί που έχει πάει, έχει γίνει ένας άγγελος», ανέφερε η μητέρα της.

«Ακόμα με προστατεύει, γιατί ήθελε πάντα να με προστατεύει και νοιαζόταν για εμένα. Επειδή είχε περάσει πάρα πολλά, δυστυχώς ο Θεός την πήρε από κοντά μου. Γιατί έγινε αυτό δεν ξέρω. Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα. Ήταν ένα υπέροχο πλάσμα. Το χαμόγελό της, είχε μεγάλη καρδιά, ήταν μεγάλη ψυχούλα και δεν μου έλεγε ποτέ ψέματα», είπε η μητέρα της στο Tlive.

Τι συνέβη το βράδυ που εξαφανίστηκε;

«Προχθές το βράδυ, η κόρη μου μού ζήτησε να περπατήσει για να πάρει αέρα. Μου υποσχέθηκε ότι θα γυρίσει στις 20.45 και ήταν χαρούμενη. Όταν πήγε 21.00, δεν είχε γυρίσει ακόμα. Ξεκίνησα να την παίρνω τηλέφωνο αλλά δεν απαντούσε. Συνέχισα να την παίρνω τηλέφωνο. Γύρω στις 22.00, που συνέχιζα και την έπαιρνα, ήταν κλειστό. Ανησύχησα», περιέγραψε για το βράδυ που εξαφανίστηκε η ανήλικη.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε, γύρω στις 23.00, «βγήκα μαζί με τον ξάδερφό μου να τη ψάξω. Ψάχναμε παντού γύρω – γύρω στις παραλίες. Κοντά στη θάλασσα, στο πάρκο. Δεν τη βρήκαμε και γύρισα σπίτι, γιατί πίστευα ότι με περίμενε. Για δεύτερη φορά ξαναβγήκαμε, πήγαμε προς Νέα Χώρα. Μέχρι και στο Παλιό Λιμάνι πήγαμε». Μάλιστα, σχολίασε πως «το κορίτσι αυτό είχε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Ήταν υπεύθυνο παιδί, δεν μου είχε ξαναδημιουργήσει άλλο πρόβλημα», σημειώνοντας ότι την Τετάρτη το πρωί πήγε στην αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνιση.

«Όταν ο πρώην σύζυγός μου μπήκε στη φυλακή, ηρέμησε»

«Με τον πρώην σύζυγό μου είχαμε παρελθόν, μας είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Η κόρη μου ήταν το μεγαλύτερο παιδί και είχε περάσει πολλές φασαρίες. Φοβόταν για τη δικιά μου ζωή, όταν εκείνος μπήκε στη φυλακή, ηρέμησε», αποκάλυψε η μητέρα της 11χρονης, κάνοντας αναφορά στον πρώην σύζυγό της. Βίντεο που παρουσίασε η τοπική ιστοσελίδα zarpanews δείχνει την άτυχη Ιωάννα να περπατά μόνη της στον δρόμο προς τους Αγίους Αποστόλους. Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 20:00 της Τρίτης και το κορίτσι κρατούσε μια τσάντα σουπερμάρκετ.

https://www.youtube.com/watch?v=aLuw6260GbY