Στις 903,44 μονάδες έκλεισε την Μ.Τρίτη ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά 1,06% πιό κάτω από το κλείσιμο της Μ. Δευτέρας. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 123,1 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,12%, στις 2.190,16 μονάδες. Ο δείκτης Mid Cap έκλεισε με άνοδο 0,88 στις 1.340,67 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 2,05% στις 594,02 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε αυτή της Τράπεζας Πειραιώς με 4,41%. Ακολούθησε η Lamda Development με άνοδο 2,64%. Ακόμη, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή. Αντίθετα, Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο βρέθηκαν στο επίκεντρο των πιέσεων, και έκλεισαν με απώλειες 3,86% και 3,49% αντίστοιχα. Motor Oil, Alpha Bank, Jumbo, ΕΧΑΕ και Εθνική ακολούθησαν με απώλειες άνω του 2%. Πτώση άνω του τ1% κατέγραψαν οι ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Coca Cola και Μυτιληναίος. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Titan, Aegean και Φουρλής

Η σημερινή πτώση οφείλεται, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, στις ρευστοποιήσεις από πλευράς επενδυτών, καθώς το θετικό κλίμα αλλά και οι εξελίξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, υπάρχουν. Από τη μία πλευρά καταγράφονται σημαντικές εξελίξειες σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και σε μακροοικονομικό. Ακόμη, πρέπει να ληφθεί υπ’όψη και η σημερινή, δεύτερη σε λίγες ημέρες θετική εκτίμηση της S&P, η οποία σε νέα της έκθεση για τα σημαντικά οφέλη του Ταμείου Ανάκαμψης ξεχωρίζει την Ελλάδα ως τη νικήτρια της ανάπτυξης στην ευρωζώνη στα επόμενα επτά χρόνια, βλέποντας σωρευτική αύξηση του ΑΕΠ έως και άνω του 18%.

Ακόμη, το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν στραμμένο σήμερα και στις εξελίξεις στον όμιλο της Βιοχάλκο, καθώς το placement της Viohalco για το 6,6% ή 25 εκατ. μετοχές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έκλεισε στα 2 ευρώ και πραγματοποιήθηκε σήμερα, ανεβάζοντας και κατά 50 εκατ. ευρώ τη συνολική αξία των συναλλαγών.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.