Μπορεί η φετινή τελετή να μην έλαβε χώρα στο κατ’ εξοχήν “σπίτι” των Oscar, το Dolby Theater, αλλά δεν υστέρησε σε glamourness, εντυπωσιακές εικόνες και… ευτράπελα. Από μπερδέματα με τα χρυσά αγαλματίδια μέχρι τον αργοπορημένο ευχαριστήριο λόγο του Antony Hopkins, διάβασε παρακάτω  backstage στιγμές που θα θυμόμαστε για καιρό από την 93η απονομή των βραβείων Oscar.

Η Regina King κατευθύνεται στην τελετή την Κυριακή το βράδυ.

Το προσκήνιο άνοιξε τις προσδοκίες: Η κάμερα ακολούθησε τον πρώτο παρουσιαστή, τη Regina King, περνώντας μέσα από την αποθήκη σε ένα μακρύ, πυροβολισμό παρακολούθησης που συνέχισε να την ακολουθεί καθώς τραυματίζει τα τραπέζια σε στιλ συμποσίου, περιτριγυρισμένα από επισκέπτες.

Οι φετινοί υποψήφιοι για το βραβείο ακαδημίας ήταν ιστορικά μεταξύ των πιο διαφορετικών ομάδων της εκδήλωσης : εβδομήντα γυναίκες κέρδισαν  σε 23 κατηγορίες και εννέα έγχρωμοι υποψήφιοι για την υποκριτική τους. Και αυτό οδήγησε σε μερικές νίκες ιστορίας:

Η Chloé Zhao με τα Όσκαρ της για σκηνοθεσία και παραγωγή «Nomadland».

Η Chloé Zhao , Η κινέζα σκηνοθέτης πίσω από το “Nomadland”, ήταν η πρώτη γυναίκα χρώματος που κέρδισε – και προτάθηκε – για τον καλύτερο σκηνοθέτη. (Ως παραγωγός του “Nomadland”, ο Zhao κέρδισε επίσης την καλύτερη εικόνα.)

Η Yuh-Jung Youn που ονομάστηκε η καλύτερη ηθοποιός για τη σειρά της ως η σγουρή γιαγιά στο “Minari”, ήταν η πρώτη κορεάτικη ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ.

Οι Mia Neal και Jamika Wilson , που δούλεψαν στο “Ma Rainey’s Black Bottom”, ήταν οι πρώτες μαύρες γυναίκες που κέρδισαν το καλύτερο μακιγιάζ και χτένισμα (και υποψήφια για την κατηγορία). «Ξέρω ότι μια μέρα δεν θα είναι ασυνήθιστο ή πρωτοποριακό», είπε η Neal στην ομιλία αποδοχής της. “Θα είναι απλώς φυσιολογικό.”

Ο Anthony Hopkins , στα 83, έγινε ο παλαιότερος ηθοποιός που κέρδισε τον καλύτερο ηθοποιό Κέρδισε για την απόδοσή του ως άντρας που πάσχει από άνοια στο “The Father”.

Η Ann Roth , η οποία κέρδισε για τα κοστούμια στο “Ma Rainey’s Black Bottom”, έγινε η ηλικιωμένη γυναίκα που βραβεύτηκε ποτέ με Όσκαρ. Είναι 89 ετών.

Και τέλος, ένα χαμένο σερί: Η Glenn Close, υποψήφια για την υποστήριξη της ηθοποιού για το “Hillbilly Elegy”, πέτυχε ένα λιγότερο συναρπαστικό ορόσημο: Μετά από οκτώ άκαρπες νεύρες, έχει δεθεί το ρεκόρ που κατέχει ο Peter O’Toole για τις περισσότερες υποψήφιες υποκριτικές χωρίς νίκη.

Ο… περίεργος λόγος του Daniel Kaluuya, η αντίδραση της μητέρας του και το τηλέφωνό του

Όπως παρακολουθούσε η μητέρα και η αδελφή του στο Λονδίνο, ο Daniel Kaluuya δέχτηκε τον καλύτερο ηθοποιό.

Ακόμα και αν δεν έχει παρακολουθήσει κάποιος όλη την τελετή των Oscar, τον λόγο του Daniel Kaluuya για το Όσκαρ για τον Β’ Αντρικό Ρόλο τον έχει σίγουρα διαβάσει ή ακούσει. Ο νεαρός ηθοποιός, αφού αφιέρωσε το βραβείο του στη μνήμη του Fred Hampton, ευχαρίστησε τους γονείς του που έκαναν σεξ, με αποτέλεσμα εκείνος να γεννηθεί και να ζήσει αυτή τη στιγμή. Η μητέρα του ακούγοντας τα λόγια του “πάγωσε” και όπως μπορούμε να καταλάβουμε από το βλέμμα της δεν ήταν πολύ… ευχαριστημένη για την ατάκα αυτή του παιδιού της. “Μα τι στην ευχή λέει;”, φαίνεται να μουρμουρίζει συγκεκριμένα, με την αδερφή του να κρύβει το πρόσωπό της από ντροπή.

Trend στο Twitter ο ευχαριστήριος λόγος της Emerald Fennell

Call the Midwife's Emerald Fennell wins her first Oscar for Best Screenplay

Και μιας και μιλάμε για ευχαριστήριους λόγους, ακόμη ένας έγινε θέμα συζήτησης. Η Βρετανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης, Emerald Fennell κέρδισε το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία Promising Young Woman. Όπως είπε στην ομιλία της ο μόνος λόγος που είχε γράψει ήταν στα 10 της και μάλιστα τον έψαξε για να βρει κάτι χρήσιμο. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε, αλλά ευχαρίστησε τον Zack Morris. Τον ηθοποιό από τη σειρά “Saved by the bell”, με τον οποίο ήταν ερωτευμένη στην εφηβεία της και φανταζόταν πως είχε παντρευτεί.

Στα παρασκήνια της είπαν πως η ομιλία της έγινε αφορμή για ένα νέο ένα trend στο Twitter και εκείνη εξέφρασε τη ντροπή και την αμηχανία της. Για την ιστορία η ηθοποιός περιμένει το δεύτερο παιδί της από τον πραγματικό σύζυγό της, Chris Vernon.

O Antony Hopkins… κοιμόταν όταν ανακοινώθηκε η νίκη του

Ο Άντονι Χόπκινς έγινε ο γηραιότερος ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ (VIDEO) : aek365

Ο 83χρονος ηθοποιός Antony Hopkins δεν παρευρέθηκε στην 93η τελετή απονομής των Oscar. Ο ίδιος βρίσκεται στην γενέτειρά του την Ουαλία και μέσα από video που μοιράστηκε στο Instagram ευχαρίστησε την Ακαδημία και εξήγησε πως δεν περίμενε να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο. Τι έκανε ο ηθοποιός την ώρα της τελετής; Ο Jeremy Barber, agent του ηθοποιού για πολλά χρόνια, σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως ο Antony Hopkins… κοιμόταν!

Η πιο κακοντυμένη της βραδιάς, η ηθοποιός με το βαθύ σκίσιμο και τα οπίσθια σε κοινή θέα

Οσκαρ 2021: Η πιο κακοντυμένη της βραδιάς, η ηθοποιός με το βαθύ σκίσιμο και τα οπίσθια σε κοινή θέα [εικόνες] | OSCARS | iefimerida.gr

 

Αντρα Ντέι να ξεχωρίζει και να κερδίζει εύκολα τον τίτλο της πιο κακοντυμένης της βραδιάς.

Ο λόγος; Η υπερβολή της. Η υποψήφια για το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, η εξαιρετική Αντρα Ντέι, επέλεξε ένα μεταλιζέ φόρεμα -απόλυτη τάση φέτος και σίγουρα απόλυτη τάση και στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ 2021- το οποίο όμως, όπως σχολιάζει και η Daily Mail, έμοιαζε περισσότερο κατάλληλο για beach club παρά για το κόκκινο χαλί των Οσκαρ.
Το φόρεμα της Αντρα Ντέι για τα Οσκαρ 2021 είχε πολλές ασυμμετρίες και υπερβολές και κυρίως ένα κάπως άκομψο βαθύ σκίσιμο που άφηνε σε κοινή θέα τα οπίσθιά της, τραβώντας τα βλέμματα περισσότερο από ό,τι πρέπει σε μια τελετή σαν και αυτή.

Αναυδοι όλοι με την 74χρονη Γκλεν Κλόουζ -Χόρεψε το «Da Butt» κουνώντας τα οπίσθιά της και έγινε χαμός

 

Η Γκλέν Κλόοουζ μπορεί να μην κέρδισε το Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου αλλά έκλεψε την παράσταση στη χθεσινή ιδιαίτερη βραδιά των Οσκαρ 2021.

Oscars 2021: Η Γκλεν Κλόουζ έκανε twerking και πήρε φωτιά η τελετή

Η ταλαντούχα ηθοποιός χθες στα Οσκαρ 2021 ήταν υποψήφια για 8η φορά για βραβείο και για 8η φορά έφυγε από τα Οσκαρ με άδεια χέρια, σπάζοντας το ρεκόρ της ηθοποιού με τις περισσότερες υποψηφιότητες χωρίς να έχει κερδίσει βραβείο.

Ωστόσο, αν κάποιος έκλεψε τις εντυπώσεις σε αυτή την άκρως ιδιαίτερη τελετή των Οσκαρ 2021 τότε σίγουρα ήταν η Γκλεν Κλόουζ.

Οταν την πλησίασε ένας από τους παρουσιαστές της βραδιάς, o Lil Rel Howery και την ρώτησε αν αναγνωρίζει το τραγούδι που παίζει ο DJ η Γκλεν Κλόουζ όχι μόνο αναγνώρισε το τραγούδι, ήταν το Da Butt το σούπερ χιτ των 80s, αλλά έδωσε και λεπτομέρειες όπως ότι πρόκειται για τραγούδι του 1988 που έντυσε την ταινία School Daze του Spike Lee.
Και η ασταμάτητη στα Οσκαρ 2021 Γκλεν Κλόουζ δεν σταμάτησε εκεί. Η εντυπωσιακά ντυμένη με ένα Armani κιμονό σε royal blue ηθοποιός, σηκώθηκε και χόρεψε στους ρυθμούς του Da Butt αφήνοντας όλους άναυδους με το twerk της.

Τα social media περέλυσαν με το ξανθό κοτσίδι του «θεού» Μπραντ Πιτ

 

Ο Μπραντ Πιτ μπορεί να μην περπάτησε στο κόκκινο χαλί των φετινών Όσκαρ, ωστόσο ξέρει πώς να προκαλέσει με την εμφάνισή του
Ο 57χρονος ηθοποιός – που δεν ήταν υποψήφιος για κάποιο βραβείο Όσκαρ – ήταν γοητευτικός με το κλασικό μαύρο σμόκιν και το παπιγιόν του. Ωστόσο, τα μαλλιά του ήταν αυτά που έγιναν θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτό διότι είχε κοτσίδα.

Όσκαρ 2021: Το man bun του Μπραντ Πιτ έγινε viral | LiFO

Σάλος στα social media με την κοτσίδα του Μπραντ Πιτ

Οι χρήστες των social media δεν το άφησαν ασχολίαστο. «Τα μαλλιά του Μπραντ Πιτ αξίζουν το δικό τους Όσκαρ» έγραψε κάποιος με έναν άλλον να προσθέτει: «Τα μαλλιά του Μπραντ Πιτ εν μέσω της πανδημίας είναι τα μόνα στα οποία δεν αντιδρώ» υπενθυμίζοντας ότι λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων και των κομμωτηρίων – τα μαλλιά των περισσοτέρων δεν είχαν την κατάλληλη φροντίδα για μήνες.

«Έκανα μια μάσκα μαλλιών σήμερα, πήρα μια βιταμίνη για λάμψη και πάλι δεν πιστεύω ότι τα μαλλιά μου δείχνουν τόσο όμορφα και λαμπερά όσο η κοτσίδα του Μπραντ Πιτ» πρόσθεσε ένας ακόμη. Ένας άλλος θαυμαστής του έγραψε: «Αυτή είναι η επίσημη έναρξη της εκστρατείας προκειμένου να κρατήσει ο Μπραντ Πιτ την αλογοουρά του και να μας φέρει πίσω στη δεκαετία του ‘90».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.