Σε μερικά 24ωρα πρόκειται να λάβει χώρα η 93η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος με διαφορετικό τρόπο λόγω της πανδημίας. Είναι το πιο σημαντικό κινηματογραφικό γεγονός και εκατομμύρια σινεφίλ παγκοσμίως περιμένουν με αγωνία να δουν ποια θα είναι η κινηματογραφική ταινία που θα κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
Στην φετινή μάχη για την διεκδίκηση του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας συναντάμε επτά ταινίες, κάθεμια από τις οποίες ξεχώρισε για τους δικούς της λόγους, ενώ οι περισσότερες από αυτές μετρούν πάνω από μια υποψηφιότητα.

Στην κορυφή το Mank

Στην κορυφή της φετινής κούρσας αυτή την στιγμη βρίσκεται το “Mank” του Ντέιβιντ Φίντσερ, το οποίο κατάφερε να αποσπάσει 10 υποψηφιότητες, το “Nomadland” της Κλόι Ζάο, ενώ ακόλουθούν “Η Δίκη των 7 του Σικάγου” του Ααρον Σόρκιν και το “Minari” του Λι Αϊζακ Τσανγκ. Υπάρχει επίσης το “Judas and the Black Messiah” του Σάκα Κινγκ, το “The Father” του γάλλου σκηνοθέτη Φλοριάν Ζελέρ, με τον Άντονι Χόπκινς να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας,  και το “Promising Young Woman” της Εμεραλντ Φένελ
Aξίζει να σημειώσουμε ότι οι παρακάτω ταινίες είναι αυτές που πρέπει να δει κανείς πριν την απονομή, καθώς κάθεμια αξίζει μια θέση στην φετινή λίστα της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΜΑNK

Το Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’30 επαναπροσδιορίζεται μέσα από τη ματιά του καυστικού κοινωνικού σχολιαστή και αλκοολικού σεναριογράφου Χέρμαν Τζ. Μάνκιεβιτς που παλεύει να ολοκληρώσει το σενάριο της ταινίας “Πολίτης Κέιν” του Όρσον Γουέλς. Πρωταγωνιστούν Γκάρι Όλντμαν, Αμάντα Σέιφριντ, Λιλι Κόλινς και Τσαρλς Ντανς.

Δίκη των 7 του Σικάγο

Ένα χρόνο μετά τα αιματηρά επεισόδια αντιπολεμικών διαδηλωτών και αστυνομίας κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος το 1968 στο Σικάγο, οκτώ ακτιβιστές προσάγονται σε δίκη με σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών.

Promising Young Woman

Στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο η Έμεραλντ Φένελ στρέφει την κάμερα της στην Κάρεϊ Μάλιγκαν, η οποία υποδύεται μια πολλά υποσχόμενη νεαρή που στήνει παγίδες σε άντρες-θηρευτές, αναζητώντας εξιλέωση από το τραυματικό παρελθόν της.

Nomadland

To Nomadland, το οποίο κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι του Φεστιβάλ Βενετίας, είναι η ιστορία μιας μοντέρνας περιπλανώμενης, που διαλέγει μια ωραία πρωία να αφήσει πίσω τη μέχρι τότε δεδομένη ζωή της και να διασχίσει ολομόναχη την αμερικανική ενδοχώρα, οδηγώντας ένα τροχόσπιτο και αναζητώντας νόημα και ένα μέρος για να ανήκει.

Minari

Η ταινία του Λι Αϊζακ Τσανγκ που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη αμερικανική ταινία του φετινού φεστιβάλ Sundance, αφορά την ιστορία μιας οικογένειας Κορεατών που εγκαθίστανται στο Άρκανσας και κυνηγά το αμερικανικό όνειρο.

The Father

Αν και τα προγνωστικά δείχνουν ότι ο αδικοχαμένος Τσάντγουικ Μπόουζμαν θα λάβει το βραβείο, δεδομένου ότι έχει ξανασυμβεί ηθοποιοί που έχουν “φύγει” από την ζωή να λαμβάνουν ένα μεταθανάτιο Όσκαρ, όπως ο Χιθ Λέτζερ, αξίζει να πούμε ότι ο Χόπκινς σίγουρα αξίζει το χρυσό αγαλματίδιο, δεδομένου ότι έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας, υποδυόμενος έναν άντρα που πάσχει από άνοια και δέχεται την καθημερινή φροντίδα της κόρης του.

Judas and the Black Messiah

Η ταινία “Judas And The Black Messiah” του Σάκα Κινγκ, αναφέρεται στην υπόθεση Φρεντ Χάμπτον (Ντάνιελ Καλούγια), εκπρόσωπου των Μαύρων Πανθήρων στην πολιτεία του Ιλινόις που έπεσε θύμα προδοσίας του Γουίλιαμ Ο’ Νιλ (Λακίθ Στάνφιλντ), πληροφοριοδότη του FBI.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.