Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν 31χρονο Βρετανό εκπαιδευτικό, ένα «επικίνδυνο σεξουαλικό αρπακτικό» όπως τον χαρακτήρισε, που κακοποίησε 36 μικρά παιδιά στη Μαδρίτη και έχει ήδη καταδικαστεί στη Βρετανία.

Τα θύματα ήταν ηλικίας 4-8 ετών. Ο δράστης, ονόματι Ben Lewis, είχε τραβήξει «μια τεράστια ποσότητα φωτογραφιών και βίντεο», τα οποία στη συνέχεια δημοσιοποίησε σε φόρουμ παιδόφιλων μέσω του δικτύου Tor, που εξασφαλίζει την ανωνυμία στο διαδίκτυο, ανέφερε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου.

Ο 31χρονος, ο οποίος πρόσεχε περιστασιακά παιδιά, είχε αποκρύψει τις προηγούμενες καταδίκες του στη Βρετανία (είχε καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση για κατοχή φωτογρφιών σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων), χρησιμοποιώντας ψεύτικη ταυτότητα και πλαστά έγγραφα, στα οποιά παρουσιαζόταν ως Ben Davis Rose με ισραηλινή υπηκοότητα. Στην Ισπανία βρισκόταν από το 2017.

«Εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του τού εκπαιδευτικού για να έχει πρόσβαση στα θύματα και να κερδίζει την εμπιστοσύνη των γονέων και με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να παράγει μια τεράστια ποσότητα υλικού», σύμφωνα με την αστυνομία.

Η έρευνα ξεκίνησε στις αρχές του 2020, όταν η ισπανική αστυνομία ενημερώθηκε από την αστυνομία της Αυστραλίας ότι είχε εντοπίσει στο δίκτυο Tor φωτογραφίες, οι οποίες έμοιαζαν να έχουν δημοσιοποιηθεί από ένα πρόσωπο στην Ισπανία.

Η ισπανική αστυνομία κατάλαβε τότε πως ένα μεγάλο μέρος των φωτογραφιών είχε τραβηχτεί σε ένα δημοτικό σχολείο στη Μαδρίτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr