Ο σκηνοθέτης των ταινιών “Pulp Fiction” και “Reservoir Dogs”, έχει πει πως θέλει να θεωρείται “ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές που έζησαν ποτέ” όταν αποσυρθεί

Η πρώτη του ταινία, το “Reservoir Dogs”, αν και δεν έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία, θεωρείται μέχρι σήμερα ως μία από τις σημαντικότερες cult ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Υπάρχει υπερβολική βία στο “Reservoir dogs”, ωστόσο απαλύνεται από το χιούμορ, και σύμφωνα με τον Κουέντιν Ταραντίνο: “Η βία στο σινεμά δεν αποτελεί πρόβλημα όταν κάνεις πλάκα μ’ αυτή.”

Σας παρουσιάσουμε 7 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τις ταινίες του.

Ο μεγαλύτερος χαμένος

Το “Reservoir Dogs” έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance το 1992, αλλά τελικά δεν έλαβε κανένα βραβείο. Η ταινία δεν ξανακούστηκε πότε εκείνη την εποχή, ωστόσο κατάφερε να εδραιωθεί με τα χρόνια και να θεωρηθεί ως ο προάγγελος του cult αριστουργήματος “Pulp Fiction”.

Οι περίεργες προσφορές

Κατά την διάρκεια του “Reservoir Dogs”, ο Τάραντινο και ο συμπαραγωγός του έλαβαν μερικές ενδιαφέρουσες προσφορές. Ένας παραγωγός προσέφερε 1,6 εκατομμύρια δολάρια για να αλλάξει το τέλος της ταινίας, έτσι ώστε όλοι να παραμείνουν ζωντανοί. Ένας άλλος προσέφερε 500.000 δολάρια, με την προϋπόθεση ότι η φίλη του θα έπαιζε τον “Mr. Blonde”. Αυτή η ιδέα ήταν τόσο περίεργη που ο Τάραντινο για μια στιγμή την θεώρησε αρκετά ενδιαφέρουσα.

Το σενάριο του “Pulp Fiction”

Το σενάριο του “Pulp Fiction” – μια ταινία η οποία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών – θεωρήθηκε “υπερβολικά τρελό” καθώς η ταινία χρονολογικά χωρίζεται σε επτά διαφορετικές ενότητες (πρόλογος, επίλογος, δύο πρελούδια και τρία μεγάλα τμήματα). Η ταινία απορρίφθηκε από την Columbia TriStar, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της Miramax, Χάρβεϊ Γουάινστιν, σαγηνεύτηκε αμέσως από το σενάριο της, και η ταινία χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την Miramax.

Η Chevelle Malibu του Βίνσεντ Βέγκα

Η Chevelle Malibu του 1964, την οποία οδηγούσε ο Βίνσεντ Βέγκα στο “Pulp Fiction”, κλάπηκε μετά τα γυρίσματα της ταινίας και βρέθηκε δύο δεκαετίες αργότερα όταν δύο αστυνομικοί βρήκαν κάποια παιδιά να “ξεγυμνώνουν” ένα παλιό αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με τις πινακίδες άνηκε στον Κουέντιν Ταραντίνο.

Πλοκή του “Kill Bill”

Ο Τάραντινο και η Ούμα Θέρμαν σκέφτηκαν την πλοκή του “Kill Bill” το 1994, όταν δούλευαν στο “Pulp Fiction”. Η ίδια έχει αναφέρει ότι τους πήρε μόνο λίγα λεπτά.

Οι σόλες των παπουτσιών στο “Kill Bill”

Σε κάθε σκηνή όπου η “νύφη” φοράει την χαρακτηριστική κίτρινη στολή της, στις σόλες των παπουτσιών της αναγράφεται η έκφραση “F@ck U”.

Διάρκεια ολοκλήρωσης “Kill Bill”

Χρειάστηκαν 6 χρόνια για να ολοκληρωθεί το σενάριο και να χωριστεί τελικά σε δύο ταινίες. Το αρχικό σενάριο ήταν 220 σελίδες.