Άπιαστο και απλησίαστο όνειρο έχουν γίνει οι καλοκαιρινές διακοπές σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς για αρκετούς Έλληνες, με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να είναι απαγορευτικές για μία μέση οικογένεια.

Από 10 έως και 40% ακριβότερες είναι οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε σύγκριση με το προηγούμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, oι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στα ταχύπλοα και στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Και όλα αυτά παρά τον μειωμένο ΦΠΑ που έχει πέσει μόνιμα πλέον στο 13% από 24%.

Για μία τετραμελή οικογένεια οι διακοπές σε νησίισοδυναμούν με δαπάνη που δεν αντέχει ένα μέσο νοικοκυριό. Μόνο για να φθάσει μία οικογένεια με αυτοκίνητο στη Σκιάθο θα δαπανήσει 419 ευρώ, 430 ευρώ για Τήνο, 596 ευρώ για Χίο, 632 ευρώ θα χρειαστεί για Πάρο, ενώ για Ρόδο δεν φθάνουν ούτε χίλια ευρώ.

Αν στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προσθέσουμε, διαμονή, διατροφή και διασκέδαση και χωρίς σπατάλες μία τετραμελή οικογένεια θα χρειαστεί τουλάχιστον 2,500 ευρώ για διακοπές εφτά ημερών σε νησί.. δηλαδή περίπου τρείς κατώτατους μισθούς για μια εβδομάδα ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς.

Την ίδια ώρα, όσο ανέβαιναν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ανεβαίνουν τόσο αυξάνονταν και τα κέρδη της ελληνικής ακτοπλοΐας με τα κέρδη δύο μόνο ομίλων το 2023 σε σύγκριση με το 2022 να έχουν δει αύξηση 56% και 118,6%.

Εντωμεταξύ, βαθιά το χέρι στη τσέπη καλούνται να βάλουν και οι ψηφοφόροι που δεν έχουν εγγραφεί στην επιστολική ψήφο για να πάνε στο νησί τους για τις ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής.

Διαβάστε ακόμη: