Ποιο είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε σε ένα παιδί; Ένα από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά βιβλίο φυσικά, το οποίο θα ξυπνήσει την φαντασία των παιδιών και θα τα κάνει να ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς. Όπως κάθε χρόνο τις ημέρες των εορτών, το μυαλό και η καρδιά μας ταξιδεύουν στα παραμύθια ή στις χριστουγεννιάτικες ιστορίες, που άλλες είναι συγκινητικές και άλλες αστείες ανάμεσα σε ξωτικά, καλικάντζαρους και τον Αι Βασίλη.

Το Radar προτείνει τα 10 καλύτερα χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

#1 Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι

Ένας μικρός ποντικούλης ο Τρωκτικούλης ονειρεύεται να αγγίξει ένα αστεράκι, αλλά παρά τις προσπάθειές του αποτυγχάνει. Μέχρι που ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, καθώς βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή του έλατου ένα ασημένιο αστεράκι. Μια τέτοια σπάνια ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσει…Ένα από τα πιο όμορφα Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά.

(Εκδόσεις Μεταίχμιο)

#2 Ο κουραμπιές Γιεσγιες

Ο Κουραμπιές Γιεσγιές δεν καταφέρνει ποτέ να δείξει τον πραγματικό εαυτό του. Λέει πάντα yes και περιμένει υπομονετικά να στολιστεί με κάθε λογής γαρνιτούρες, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην τον αγοράζει κανείς. Μια μέρα, τα άλλα γλυκά αποφασίζουν να τον βοηθήσουν. Ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα σε μια νύχτα τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή. Τελικά στα απλά πράγματα κρύβεται συνήθως η μεγαλύτερη ομορφιά· η ομορφιά τού να αγαπάει κάποιος τον εαυτό του γι’ αυτό που είναι.

(Εκδόσεις Διόπτρα)

#3 Τι τρέχει με τον Άη Βασίλη

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος είναι αποφασισμένος να λύσει το μεγαλύτερο μυστήριο των παιδικών μας χρόνων. Δεν έχει αρκετό χρόνο ότι κάνει πρέπει να το κάνει σε μία μόλις νύχτα! Τι τρέχει με αυτόν τον Αϊ-Βασίλη; Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει; Και αν υπάρχει πώς προλαβαίνει ένας άνθρωπος να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του πλανήτη σε ένα βράδυ; Πώς περνάει μέσα από την καμινάδα; Πού ξέρει ποιος είναι καλός και ποιος όχι; Η νύχτα των Χριστουγέννων έφτασε και ο Φάνης δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι! Θα μάθουμε τελικά την αλήθεια;

(Εκδόσεις Διόπτρα)

#4 Η συνωμοσία των Χριστουγέννων

Το ραδιόφωνο ανακοινώνει πως ο κύριος Τράνε αγόρασε όλα τα δικαιώματα των Χριστουγέννων και πως κανείς δεν μπορεί να τα γιορτάσει αν δεν ξοδέψει πρώτα μια μικρή περιουσία στα καταστήματά του. Τρία παιδιά, ο Μπούλης, η Λίζα και ο δόκτωρ Πορδαλός αποφασίζουν να σώσουν τα Χριστούγεννα. Έρχονται αντιμέτωποι με τα ενοχλητικά δίδυμα Τράνε, μια καμηλοπάρδαλη-βρικόλακα σ’ ένα ρολόι-κούκο, κάτι φινλανδικά μαχητικά αεροσκάφη κι έναν βασιλιά με μούχλα στο κελάρι του, αλλά και μ’ έναν κυνικό, γκρινιάρη Αϊ-Βασίλη που δεν έχει καμία σχέση με τον Αϊ-Βασίλη που όλοι ξέρουμε. Θα καταφέρουν τα παιδιά να σώσουν την πιο μαγική γιορτή του χρόνου; Ένα από τα πιο συναρπαστικά Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά.

(Εκδόσεις Μεταίχμιο)

#5 Τα υπέροχα Χριστούγεννα του Γατόνου φον Νιάου (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Το παραμύθι αυτόι είναι βασισμένο στη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρόλου Ντίκενς. Ο Γατόνος φον Νιάου δεν αγαπούσε τα Χριστούγεννα και πίστευε πως ήταν μια γιορτή για σπατάλες και βαρετές συγκεντρώσεις. Γι’ αυτό αρνήθηκε για ακόμη μια φορά την πρόσκληση της κυρίας Γουόλτερ να περάσει τα Χριστούγεννα στο σπίτι της μαζί με την οικογένειά της. Εκείνο το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων, όμως, που έμεινε μόνος στο σπίτι, συνέβησαν παράξενα πράγματα, που τον έκαναν να αλλάξει γνώμη για όσα πίστευε για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Ένα από τα πιο πρωτοποριακά Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά.

(Εκδόσεις Ψυχογιός)

#6 Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη!

Εδώ και αρκετές δεκαετίες κάθε Χριστούγεννα, έχουμε την ίδια μάχη Μελομακάρονα εναντίον Κουραμπιέδες. Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων, κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες περνάνε ενωμένοι μια διασκεδαστική χριστουγεννιάτικη περιπέτεια.

(Εκδόσεις Μεταίχμιο)

#7 Το κοριτσάκι με τα σπίρτα

Ένα διαχρονικό παραμύθι που έχουν διαβάσει γενιές και γενιές. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έκανε τσουχτερό κρύο. Το χιόνι είχε καλύψει τα πάντα, ένα κοριτσάκι περπατούσε ολομόναχο στον δρόμο προσπαθώντας να πουλήσει τα σπίρτα της. Ήταν χωρίς σκούφο, χωρίς παλτό, ξυπόλυτο. Όταν κουράστηκε, κάθισε σε μια γωνιά, ανάμεσα σε δυο σπίτια, για να ζεσταθεί. Όμως έκανε τόσο κρύο, που χρειαζόταν μια φωτιά. Σκέφτηκε να ανάψει τα απούλητα σπίρτα της. Μα μέσα από τη φλόγα του καθενός ξεπηδούσε και κάτι, κάτι χριστουγεννιάτικο, κάτι γιορτινό… Μέχρι που…

Ένα από τα πιο συγκινητικά Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά.

(Εκδόσεις Μίνωας)

#8 Μην ταλαιπωρείς τον Αϊ Βασίλη

Ο Αϊ-Βασίλης είναι μεγάλος και λίγο παχουλός με αποτέλεσμα όταν δουλεύει να κουράζεται πολύ. Κι όμως κάθε μα κάθε χρόνο έρχεται χαμογελαστός και κεφάτος σε όλα τα σπίτια για να φέρει δώρα. Αλλά αυτό δεν το εκτιμούν πολλά παιδιά και δυστυχώς τον ταλαιπωρούν. Ένα από τα πιο εκπαιδευτικά Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά.

(Εκδόσεις Ψυχογιός)

#9 Έξι στολίδια ταξιδεύουν

Ένα εξαιρετικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, το παραμύθι εξιστορεί την περιπέτεια έξι χριστουγεννιάτικων στολιδιών που δραπετεύουν ένα βράδυ από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και γυρίζουν τον κόσμο με ένα ιπτάμενο χαλί. Η μία φαντασμαγορική περιπέτεια διαδέχεται την άλλη. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι, έχει απομείνει χωρίς στολίδια. Αυτό δεν αρέσει καθόλου μα καθόλου στη μικρή Ρούλα Ονειρούλα που είναι αποφασισμένη να βρει έναν τρόπο να φέρει πίσω τα φευγάτα στολίδια.

(Εκδόσεις Διόπτρα)

 

#10 Καλά Χριστούγεννα, κύριε Ντίκενς

Στο βιβλίο γιορτάζουμε μαζί με τον μεγάλο Τσαρλς Ντίκενς (όταν ήταν μικρός) τα Χριστούγεννα της ζωής του. Από το πολυτελές σπίτι του στο Πόρτσμουθ ταξιδεύουμε στα στενά σοκάκια του βιομηχανικού Λονδίνου κι καταλήγουμε στο σκοτεινό εργοστάσιο όπου αναγκάστηκε να δουλέψει, όταν χρεοκόπησε η οικογένειά του. Ένα από τα πιο κλασικά Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά.

(Εκδόσεις Πατάκη)