Ο Χοσέ Μαρία Σάντσεθ Μαρτίνεθ θα είναι ο διαιτητής του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (8/11, 21:00) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League.
Ο Ισπανός διαιτητής, που ανήκει στην κατηγορία Elite της UEFA, επιστρέφει στο Φάληρο για να διευθύνει ακόμη μία αναμέτρηση των δύο ομάδων, έχοντας μάλιστα πρωταγωνιστήσει σε μία ιδιαίτερα συζητημένη φάση στο προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι.
Συγκεκριμένα, στις 10 Μαΐου 2026, ο Σάντσεθ Μαρτίνεθ είχε σφυρίξει το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (1-1), για την 4η αγωνιστική των playoffs του περσινού πρωταθλήματος, όταν μία απόφασή του στα τελευταία λεπτά είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Στο 86ο λεπτό, ο Μαγκομέντ Οζντόεφ επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει πάνω στον Παναγιώτη Ρέτσο. Ο Ισπανός ρέφερι υπέδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, θεωρώντας πως υπήρξε παράβαση για χέρι του Έλληνα αμυντικού.
Ωστόσο, ακολούθησε παρέμβαση του VAR, με τον Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα να καλεί τον συμπατριώτη του να επανεξετάσει τη φάση στο μόνιτορ. Από τον επανέλεγχο διαπιστώθηκε ότι το χέρι του Ρέτσου βρισκόταν κοντά στο σώμα του και ο Σάντσεθ Μαρτίνεθ αποφάσισε να ανακαλέσει την αρχική του υπόδειξη.