Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι το ζήτημα των Ελληνικών Πετρελαίων (Helleniq Energy) ξαναζεσταίνεται για κυβέρνηση και οικογένεια Λάτση, με τις σκέψεις και τις ζυμώσεις την ώρα τούτη να οδηγούν στην αρχική ακόμη απόφαση διάθεσης ενός σημαντικού ποσοστού μετοχών της εισηγμένης από κοινού, είτε διά μέσω placement, είτε σε έναν υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή!

Έγκυρες πηγές που δεν δύναται να αμφισβητηθούν επισημαίνουν πως αυτή τη στιγμή για τα Ελληνικά Πετρέλαια έχει εκδηλωθεί ξανά σοβαρό ενδιαφέρον από μεγάλο εισηγμένο επιχειρηματικό όμιλο, ενώ ένας ακόμη έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας φέρεται να ενδιαφέρεται, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο υποψήφιων επενδυτών!

Παράλληλα σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο τις κυβέρνησης, για τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν επιδείξει ενδιαφέρον ένας ευρωπαϊκός όμιλος που ενασχολείται με τα πετρελαιοειδή και την διύλιση καθώς και ένας κρατικών αραβικών συμφερόντων επιχειρηματικός όμιλος!

Αδιαμφισβήτητα οι εξελίξεις πλέον τρέχουν τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε σχέση με τον όμιλο Λάτση, που δεν φέρεται πλέον αρνητικός στην διάθεση ενός ποσοστού στην αγορά!

Όσον αφορά τώρα την πλήρη ιδιωτικοποίηση και την ολοκληρωτική αλλαγή των μετοχικών δεδομένων, τούτο είναι μια υπόθεση που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει απόλυτα κατά τη διάρκεια μιας μακράς προεκλογικής περιόδου!

Διαβάστε ακόμη: