Ένας εκ των τεσσάρων τραυματιών από την επίθεση με μαχαίρι στου Ζωγράφου, έκανε μια δημοσίευση στο facebook, εξηγώντας πώς βίωσε ο ίδιος αυτό που συνέβη.

Μέσα από το νοσοκομείο λοιπόν, ο νεαρός τόνισε στο post του στο Facebook το εξής: «Αν έχεις τύχη διάβαινε δεν λένε; Ε, εγώ δεν είχα, βρέθηκα στα καλά καθούμενα σφαγμένος με κουζινομάχαιρο στον πνεύμονα και στο χέρι. Ήμουν το τελευταίο θύμα ίσως ενός άλλου θύματος, ενός ψυχικά πάσχοντα που από ό,τι μαθαίνω, το είχε σκάσει από το Δαφνί πριν αρκετό καιρό.

Μου κάνει εντύπωση ότι δεν με προειδοποίησε κάνεις από τον παρευρισκόμενο κόσμο έτσι ώστε να προστατευτώ, όπως και το ότι ενώ είχα ακατάσχετη αιμορραγία, ο κόσμος άργησε να έρθει κοντά μου, σε μια γειτονιά που έχω ζήσει 33 χρόνια.

Μέσα στην ατυχία μου στάθηκα τυχερός, καθώς έτυχε να βρίσκεται στο σημείο ένας πνευμονολόγος όπου έσπευσε να με βοηθήσει και ήταν έτοιμος να με τρυπήσει με μια μεγάλη βελόνα, αν η αναπνοή μου δυσκόλευε και άλλο αυτή τη μιάμιση ώρα που περίμενα το ασθενοφόρο, αλλά και γιατί μου έδινε κουράγιο, όπως και μια κοπέλα και ένα αγόρι από την ομάδα Δίας.

Οι γιατροί στο Λαϊκό και μετά το χειρουργείο στον Ευαγγελισμό έπεσαν πάνω μου αμέσως και τους ευχαριστώ. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη, θα σας απαντάω με καρδούλες», κατέληξε ο νεαρός άνδρας.

Σημειώνεται πως ένας 54χρονος, ο οποίος είχε διαφύγει από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί όπου νοσηλευόταν από τις 12-12-2020, είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης του τραυματισμού με μαχαίρι τεσσάρων διερχομένων πολιτών, στην οδό Κουσίδου στου Ζωγράφου, την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021. Ο δράστης αυτοτραυματίστηκε, ενώ, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μετά την πράξη του μετέβη στο σπίτι του στην οδό Μακρυγιάννη από όπου τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ενημέρωσε, ζητώντας να πάνε να τον συλλάβουν. Πράγματι, ο 54χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε φρουρούμενος σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Τα τέσσερα θύματα της επίθεσης είναι τραυματισμένα και μετέβησαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.