Δύο αλλοδαποί βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες στους τρεις προσαχθέντες απο την πρωινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου μετά τις καταδρομικές εμπρηστικές επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι προσαχθέντες, δύο άνδρες και μια γυναίκα, δεν έχουν καμία σχέση με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ένα από τα δωμάτια που ερευνήθηκαν από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν από τα ξημερώματα στην Πανεπιστημιούπολη βρέθηκαν κράνηκοντάριαμπουκάλια και χρησιμοποιημενες χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ

zografou1
zografou12
zografou13
zografou14

 

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε  μετά τις καταδρομικές επιθέσεις αγνώστων το τελευταίο διάστημα από τις οποίες προκλήθηκαν καταστροφές σε σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και μοτοσικλέτες με την Αστυνομία να αναζητά άτομα τα οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται με τις εμπρηστικές επίθεσεις. συμμετείχαν αστυνομικοί από τα ΜΑΤ και την ΟΠΚΕ ενώ τα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης ερεύνησαν άνδρες της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για την επιχείρηση ελήφθη μετά τους τελευταίους εμπρησμούς, με τελευταίο αυτόν της Πέμπτης όταν κάηκαν ολοσχερώς σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και μηχανές έξω από σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο για την εμπρηστική επίθεση αυτή όσο και για άλλες που είχαν προηγηθεί υπήρχαν πληροφορίες ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν ως ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη.