Το υπέροχο γκολ-ζωγραφιά με ανάποδο ψαλίδι του Ολιβιέ Ζιρού έκρινε το ντέρμπι Ατλέτικο-Τσέλσι. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ πήρε τη νίκη (1-0) και το «πάνω χέρι» στην υπόθεση πρόκριση, αφού βρήκε απέναντί της μια ακίνδυνη και ηττοπαθή Ατλέτικο. Ο Τσόλο Σιμεόνε υπερεκτίμησε, πιθανότατα, την Τσέλσι και κατέβασε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς. Οι ροχιμπλάνκος είχαν το μυαλό τους περισσότερο στο ανασταλτικό κομμάτι παρά στη δημιουργία επιθετικού παιχνιδιού που θα δημιουργούσε προβληματισμό στην αντίπαλό τους. Έτσι, μοιραία, έχασαν το παιχνίδι και έκαναν τη ζωή τους δύσκολη για την πρόκριση.

Στο 14′ ο Λεμάρ έκανε εξ επαφής την προβολή, αλλά βρήκε με τις τάπες την μπάλα και την έστειλε άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Βέρνερ σούταρε από πλάγια θέση και δεν βρήκε στόχο.  Ο Βέρνερ στο 39′ κατάφερε να ξεφύγει από τον Σάβιτς αλλά ο Όμπλακ αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα της Μαδρίτης.

Ο Σιμεόνε συνέχισε να παίζει… άμυνα, περιμένοντας την Τσέλσι, με τους μπλε να αδυνατούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Όμπλακ.

Τη λύση στους φιλοξενούμενους, την έδωσε ο Ολιβιέ Ζιρού με μια… ζωγραφιά. Στο 68ο λεπτό, με τρομερό ψαλιδάκι, ο Γάλλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ατλέτικο, με τη φάση να ελέγχεται από το VAR. Ο Ζιρού ήταν εκτεθειμένος, ωστόσο η μπάλα έφτασε στην κατοχή του από τον Ερμόσο, με το γκολ να μετράει κανονικά.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Σάβιτς, Ερμόσο (84’Βιτόλο), Φελίπε, Γιορέντε, Κορέα (82’Ντεμπελέ), Κόκε, Σαούλ (82’Λόντι), Λεμάρ, Ζοάο Φέλιξ (82’Τορέιρα), Σουάρες

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αλόνσο, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Κόβατσιτς (74’Καντέ), Ζορζίνιο, Μάουντ (74’Ζίγες), Χάντσον Οντόι (80’Τζέιμς), Βέρνερ (86’Χάβερτζ), Ζιρού (86’Πούλισικ).