Μια ομάδα 40 ερευνητών πιστεύει ότι εντόπισε τον «Zodiac Killer» ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο μιας από τις πιο διαβόητες άλυτες ποινικές υποθέσεις των ΗΠΑ για περισσότερο από μισό αιώνα.

Οι «Case Breakers», οι οποίοι είναι μια ομάδα περισσότερων από 40 πρώην ανακριτών, δημοσιογράφων και αξιωματικών στρατιωτικών πληροφοριών, «ονόμασαν» τον κατά συρροή δολοφόνο «Zodiac» ως Gary Francis Poste. Δημοσιογράφοι του CNN επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τα μέλη της οικογένειας του συγκεκριμένου ατόμου, ωστόσο χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας από τους πρόποδες της Σιέρα πέθανε το 2018.

Ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται ότι έλυσε την υπόθεση του «Zodiac Killer»

Ο «Zodiac» δολοφόνησε πέντε άτομα στην περιοχή Bay της Καλιφόρνια μεταξύ 1968 και 1969.

Ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται ότι έλυσε την υπόθεση του «Zodiac Killer»

Οι αστυνομικές αρχές δεν κατάφεραν ποτέ να συλλάβουν τον «Zodiac Killer», ενώ έγινε γνωστός από τα γράμματα που έστελνε στην αστυνομία αλλά και στα μέσα ενημέρωσης, στα οποία καυχιόταν για τις δολοφονίες του έως το 1974.

Ισχυριζόμενος ότι σκότωσε έως και 37 άτομα, έγραψε επίσης μερικά κωδικοποιημένα γράμματα και ως αποδεικτικά στοιχεία έστελνε μαζί ματωμένα κομμάτια ύφασμα.

Ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται ότι έλυσε την υπόθεση του «Zodiac Killer»

Παράλληλα, όσον αφορά τους κρυπτογραφικούς κώδικες στα γράμματά του, ο ίδιος ισχυριζόταν ότι εάν αποκωδικοποιούνταν, θα αποκάλυπταν την ταυτότητά του.

Η θεωρία των ερευνητών βασίζεται εν μέρει στην ομοιότητα του Poste από τις φωτογραφίες με ένα σκίτσο του Zodiac από την αστυνομία το 1969. Μια από τις βασικές ομοιότητες λέγεται ότι είναι οι ουλές στο μέτωπό του.

«Ανοιχτή» ακόμη η υπόθεση του «Zodiac Killer» λένε αστυνομία και FBI

Από την πλευρά του το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε ως απάντηση στους νέους αυτούς ισχυρισμούς πως οι έρευνες συνεχίζονται, τονίζοντας ωστόσο σε ανακοίνωσή του πως «δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε με πιθανούς υπόπτους, καθώς πρόκειται για ανοιχτή έρευνα».

Αλλά και το FBI επέλεξε να μην αναγνωρίσει τους ισχυρισμούς, τονίζοντας πως «η υπόθεση του Zodiac Killer παραμένει ανοιχτή. Δεν έχουμε νέες πληροφορίες να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή».

Zodiac killer: Ο κατά συρροήν δολοφόνος «ταυτοποιήθηκε» από ομάδα 40 ερευνητών

Με την πάροδο του χρόνου, πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί σχετικά με την ταυτότητα του κατά συρροή δολοφόνου.

Ένας γιος ισχυρίστηκε ισχυρίστηκε ότι ήταν ο νεκρός πατέρας του ενώ ένας άλλος άνδρας ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του ομολόγησε τα εγκλήματα πριν από το θάνατό του το 2002.

Ωστόσο, ο μοναδικός άνθρωπος που αναφέρθηκε ποτέ ως ύποπτος ήταν ο Arthur Leigh Allen από το Vallejo της Καλιφόρνια, ο οποίος πέθανε το 1992.

Η εφημερίδα «San Francisco Chronicle» και η αστυνομία λαμβάνουν εκατοντάδες μηνύματα κάθε χρόνο για πιθανούς υπόπτους του Zodiac αλλά και λύσεις στα κωδικοποιημένα μηνύματα.

 

Διαβάστε επίσης γιατί οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των serial killers ενώ οι άντρες πάνω από το 90%:

Γιατί οι serial killers είναι συνήθως άντρες