Τα τελευταία 51 χρόνια μόνο ένα από τα κωδικοποιημένα μηνύματα του «Zodiac Killer» έχει αποκρυπτογραφηθεί. Πρόσφατα ειδικοί  κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν, ακόμη ένα από τα γράμματα του. Ο κατά συρροή  δολοφόνος, έδρασε στη βόρεια Καλιφόρνια στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και μέχρι και σήμερα η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη.

Μυστήριο παραμένουν οι κωδικοποιημένες επιστολές που έστελνε σε εφημερίδες της εποχής. Ωστόσο επιστήμονες από Ηνωμένες Πολιτείες, Βέλγιο και Αυστραλία, κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν μήνυμα του, που είχε σταλεί στα “Χρονικά του Σαν Φρανσίσκο” το 1969.

Δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητά του, δεν παρέχονται πολλές ενδείξεις για την ταυτότητά του. Νομίζω, περισσότερο αυτό που μαθαίνουμε είναι τη μέθοδο, που μπόρεσε να χρησιμοποιήσει, για να δημιουργήσει αυτή την κωδικοποίηση, που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της ταυτότητάς του” λέει ο μαθηματικός Σάμιουελ Μπλέικ.

Είναι το δεύτερο μήνυμα που αποκρυπτογραφείται τα τελευταία 51 χρόνια και σε αυτό ο μυστηριώδης δολοφόνος χλευάζει και ειρωνεύεται τις Αρχές.

“Ελπίζω ότι διασκεδάζετε πολύ προσπαθώντας να με πιάσετε… Δεν φοβάμαι τον θάλαμο αερίων, γιατί θα με στείλει στον παράδεισο συντομότερα… τώρα έχω αρκετούς σκλάβους που δουλεύουν για μένα”.

Έως τώρα οι Αρχές της Καλιφόρνιας συνδέουν επίσημα τον Zodiac με πέντε θανάτους, ενώ ακόμη δύο θύματα του κατάφεραν να διαφύγουν μόλις την τελευταία στιγμή.

Σε μη κρυπτογραφημένες επιστολές του ίδιος ο Zodiac έχει αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 37 φόνους. Ακόμα και σήμερα η ταυτότητα του παραμένει άγνωστη, αφού οι Αρχές δεν κατάφεραν ποτέ να τον συλλάβουν.

Το άλλο μήνυμα του αδίστακτου δολοφόνου , το οποίο είχαν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν στο παρελθόν έγραφε:

“Μου αρέσει να σκοτώνω ανθρώπους γιατί είναι πολύ διασκεδαστικό. Πιο διασκεδαστικό από το να σκοτώνεις άγρια ζώα στο δάσος, γιατί ο άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο ζώο απ’ όλα. Είναι τρομερά διεγερτικό. Είναι καλύτερο και από το να πηγαίνεις με μια κοπέλα. Το καλύτερο είναι ότι όταν πεθάνω θα ξαναγεννηθώ στον παράδεισο και αυτοί που σκότωσα θα γίνουν δούλοι μου. Δεν θα σας δώσω το όνομά μου, γιατί θα προσπαθήσετε να καθυστερήσετε τη αυτή τη συλλογή μου από δούλους”.