Ζημιές – ρεκόρ κατέγραψε η Ryanair για το τελευταίο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, καθώς η πανδημία της covid-19 έπληξε σφοδρά τα ταξίδια και τις μετακινήσεις.

Οι ζημιές ανήλθαν σε 815 εκατ. ευρώ στη χρήση, καθώς οι περιορισμοί οδήγησαν στην ακύρωση του 80% των πτήσεων της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

«Τα αποτελέσματα χρήσης είναι καλύτερα από ό,τι είχαμε προβλέψει, αλλά παραμένουν τραυματικές ζημιές για μια αεροπορική εταιρεία που ήταν σταθερά κερδοφόρα στην 35ετή ιστορία μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο’ Λίρι.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις προοπτικές

Όσον αφορά τις προοπτικές, η Ryanair εκτιμά ότι η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει, τονίζει ωστόσο ότι είναι αδύνατον να προβλέψει το outlook της κερδοφορίας.Εξέφρασε ωστόσο αισιοδοξία ότι ο εμβολιασμός των Ευρωπαίων, θα οδηγήσει σε ισχυρό rebound της επιβατικής κίνησης.

Η αεροπορική εταιρεία επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της ότι οι αριθμοί των επιβατών για την τρέχουσα χρήση θα κυμαινόταν προς το κατώτατο εύρος των προβλέψεων για 80-120 εκατ. επιβάτες, σύμφωνα με τους Irish Times.  Αναμένεται να μεταφέρει μόλις 5-6 εκατ. επιβάτες στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.