Σχεδίασαν εκ νέου την τραπεζαρία Gallery στο λονδρέζικο εστιατόριο Scetch ο Βρετανο-νιγηριανός καλλιτέχνης Yinka Shonibare και η αρχιτεκτόνισσα India Mahdavi. Το πρότζεκτ είναι το τελευταίο από τις πολλές συνεργασίες του Scetch με καλλιτέχνες και περιλαμβάνει σειρά 15 έργων τέχνης που δημιούργησε επί τούτου ο Shonibare και της έδωσε την επωνυμία «Modern Magic». Από την πλευρά της, η Mahdavi ενσωμάτωσε στο εσωτερικό κίτρινο του ηλιόφωτος και χρυσό καθώς και υλικά τα οποία συνομιλούν με την εγκατάσταση του Βρετανο-νιγηριανού.

Scetch

«Modern Magic»

Η εγκατάσταση «Modern Magic» συνίσταται σε πέντε σκαλισμένες στο χέρι ξύλινες μάσκες καθώς και 10 καδραρισμένα καλύμματα κρεβατιού, στα οποία αναπαρίστανται αφρικανικές μάσκες από τη συλλογή του Πάμπλο Πικάσο. «Ο Πικάσο ενδιαφερόταν για την ιδιοποίηση από μια άλλη κουλτούρα και εγώ επίσης ιδιοποιούμαι από την ευρωπαϊκή ethnic τέχνη» εξήγησε ο Yinka Shonibare. «Η πολιτιστική ιδιοποίηση μπορεί να είναι ένας διπλής κατεύθυνσης δρόμος. Αυτή η συνεργασία με το Scetch μου έδωσε μια ευκαιρία να επεκτείνω τη δημιουργική διαδικασία μου – δημιουργώντας ένα διαφορετικό περιβάλλον να συναντήσω και να βιώσω την τέχνη μου σε ένα διασκεδαστικό και χαλαρωτικό σκηνικό» πρόσθεσε.

Η Mahdavi ήταν υπεύθυνη για την επιλογή του χρώματος που προηγουμένως κυριαρχούσε στην Gallery: μια απαλή ροζ απόχρωση που είχε γίνει αγαπημένη του Instagram και είχε παραμείνει για οκτώ χρόνια. Αυτή τη φορά επικεντρώθηκε σε άλλα. «Δεν ήθελα οι πάντες να με ρωτούν τι είναι το νέο χρώμα στην Gallery και, κατά συνέπεια, πραγματικά δούλεψα με υφές και υλικά τα οποία θυμίζουν τον πλούτο της Αφρικής. Η ζεστασιά είναι το νέο χρώμα στο Scetch» επισημαίνει, μιλώντας στο Dezeen.

Πιστεύει ότι το νέο εσωτερικό είναι πιο ταιριαστό σε έναν post-Covid κόσμο. «Πραγματικά πιστεύω ότι η ροζ αίθουσα ανήκει στην εποχή προ της Covid» προσθέτει. «Ήταν διασκεδαστική, θηλυκή και είχε μια κάποια απαλότητα. Η νέα Gallery στο Scetch έχει περισσότερο βάθος και οι υφές υπονοούν την αίσθηση του “μαζί”».