Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε ξανά την Χρυσή Μπάλα, το βραβείο απονεμήθηκε σε δεξίωση που έγινε στο Παρίσι, αλλά αρκετός κόσμος πιστεύει πως αυτή τη φορά η Χρυσή Μπάλα έπρεπε να καταλήξει στον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος έκανε… τα πάντα με την Μάντσεστερ Σίτι και την οδήγησε στο treble. Ένας από αυτούς είναι και ο Ζερόμ Ροτέν.

Μιλώντας στο «RMC Sport», ο παλαίμαχος Γάλλος είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ντροπή! Φυσικά και είναι ντροπή. Κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να πάει στον Χάαλαντ. Από τον Αύγουστο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2023, ποια κριτήρια μας οδηγούν να λέμε ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι ανώτερος από τους άλλους; Δύσκολα υπάρχει κριτήριο όπου είναι πρώτος. Αν κοιτάξουμε αυτό το διάστημα αυτό το διάστημα, είναι υποδεέστερος από τον Χάαλαντ, ακόμη κι αν κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Χάαλαντ κέρδισε τα πάντα με την Μάντσεστερ Σίτι. Και φυσικά δεν μπορείτε να συγκρίνετε τον Χάαλαντ με το Παγκόσμιο Κύπελλο, διότι ο Χάαλαντ είναι Νορβηγός.

Έρλινγκ Χάαλαντ.

Στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Μέσι δεν ήταν ανώτερος από τους υπόλοιπους, δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης στην ομάδα. Είναι προβληματικό να είναι ένας που έχει κερδίσει το Ballon d’Or, που αναμένεται να είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, και να μην είναι καν ο καλύτερος παίκτης στην ομάδα του. Δημοσιογράφοι, τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια ο Μέσι δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Πρέπει να σταματήσετε να είστε σε φάση αφήγησης. Και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κερδίσει δύο βραβεία Ballon d’Or. Για μένα, είναι ντροπή. Είμαι σε φάση υπνωτισμού.

Ο Χάαλαντ έσπασε όλα τα ρεκόρ. Ο άνθρωπος κερδίζει τα πάντα και σκοράρει πάνω από 60 γκολ σε ένα έτος. Όταν ο Μέσσι και ο Ρονάλντο το έκαναν αυτό, ήταν απολύτως φυσιολογικό να είναι πρώτοι. Αλλά ο Μέσσι σκόραρε μόλις είκοσι γκολ για την ομάδα του το προηγούμενο έτος, ενώ ο Ρονάλντο σκόραρε 60. Και μου λένε ότι αυτό το Ballon d’Or πρέπει να αποκτήσει αξιοπιστία; Αλλά δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία πλέον».

Ζερόμ Ροτέν – Χρυσή Μπάλα: «Είναι ντροπή  – Τα τελευταία δύο χρόνια ο Μέσι δεν είναι πουθενά»!

Διαβάστε ακόμη: