Έτοιμοι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραμγατεύσεων είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με το Κίεβο να οδεύει προς συνθηκολόγηση, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν την πρωτεύουσα του Κιέβου.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία σε υψηλό επίπεδο, δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζίνπινγκ, όπως μεταδίδει το RIA Novosti.

Νωρίτερα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, διαψεύδοντας με την εμφάνισή του και τις πληροφορίες ότι εγκατέλειψε τη χώρα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια μορφή μπορεί να έχουν οι διαπραγματεύσεις, από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Έκκληση στον Πούτιν για διάλογο

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά. Οι μάχες διεξάγονται σε όλη την Ουκρανία. Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για να σταματήσουμε τους θανάτους» είπε σε νεότερο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι απλά μία εισβολή, αλλά η αρχή ενός πολέμου κατά της Ευρώπης» επεσήμανε ο ίδιος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατέστησε σαφές ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες μόλις ο ουκρανικός στρατός καταθέσει τα όπλα.