«Πεδίο μάχης» θύμισε χθες το Ζεφύρι όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε όχημα να σταματήσει για έλεγχο ωστόσο ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.

Το περιστατικό συνέβη πολύ κοντά στο 1ο ημερήσιο Γυμνάσιο Ζεφυρίου με αποτέλεσμα να θέσει σε συναγερμό την διεύθυνση και τους καθηγητές που φοβήθηκαν για την σωματική ασφάλεια των μαθητών που βρίσκονταν στο σχολείο.

Να σημειωθεί ότι από την καταδίωξη ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι ενώ όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε τοίχο, ο οδηγός τράπηκε σε φυγή και αυτήν τη στιγμή αναζητείται.

Σχολείο στο Ζεφύρι κάλεσε τους γονείς να πάρουν εκτάκτως τα παιδιά τους

Για το συμβάν άμεσα ο ενημερώθηκε διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με την σύμφωνη γνώμη του εστάλη μήνυμα προς όλους τους γονείς των μαθητών να σπεύσουν στο σχολείο στο Ζεφύρι συγκεκριμένη ώρα για να παραλάβουν τα παιδιά τους, «προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο περιεχόμενο του μηνύματος.

Σχολείο στο Ζεφύρι κάλεσε τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους επειδή «έπεφταν» πυροβολισμοί

«Σας ενημερώνουμε κι αφού έχει ενημερωθεί ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής ότι λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί σε κοντινή απόσταση από το σχολείο μας, παρακαλείστε να παραλάβετε τους μαθητές στις 13.25. Η διαδικασία αυτή θα γίνει για λόγους ασφάλειας, εξασφαλίζοντας την σωματική ακεραιότητα των μαθητών μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα» από την διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου ανέφεραν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο οι μαθητές.

«Έχουμε βρει μέχρι και σφαίρες στο προαύλιο» ανέφερε μια από τις καθηγήτριες, η οποία τόνισε ότι παρά το γεγονός πως το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από το σχολικό κτίριο, σημειώνονται συνεχώς ανάλογα συμβάντα. «Εκτός των άλλων έχουμε και τους χρήστες ναρκωτικών να σουλατσάρουν έξω από τα κάγκελα σα να μην τρέχει τίποτα» κατέληξε.