Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, «το σχήμα είναι μικρό, πολλές γυναίκες, είναι επιτελικό. Βγάζει μια ωριμότητα».
Τόνισε, ότι η φάση που βρίσκεται η χώρα μας είναι δύσκολη και ο συγκεκριμένος ανασχηματισμός δείχνει αμηχανία και έλλειψη «πάγκου». «Όλοι οι άριστοι της χώρας εξαντλήθηκαν σε 1.5 χρόνο διακυβέρνησης;» διερωτήθηκε. Όπως είπε, δεν έχει αντιληφθεί τους λόγους που έγινε ο ανασχηματισμός, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει καταλάβει ποιοι τομείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα. «Παίρνει πάνω του προσωπικά ο πρωθυπουργός τα προβλήματα και τις επιδόσεις στην οικονομία, το κακό άνοιγμα του τουρισμού αλλά και τις παλινωδίες στην Παιδεία», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος και στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ζαχαριάδης, είπε ότι είναι απολύτως σαφές ότι έχει έντονο άρωμα επιρροής του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά το νέο σχήμα. «Σε λίγες ώρες ο ανασχηματισμός θα έχει ξεχαστεί καθώς ήδη από τη χθεσινή ειδησεογραφία κυριαρχούν άλλα προβλήματα όπως είναι τα σχολεία και Εκκλήσια». Παρόλα αυτά όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «τα προβλήματα επιστρέφουν και δεν βλέπουμε λύσεις».