Την αισιοδοξία του ότι η κρίση στην Ουκρανία μπορεί να εκτονωθεί εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

«Αν και η κατάσταση σχετικά με την Ουκρανία είναι πολύ τεταμένη, ακόμη υπάρχει δυνατότητα για διάλογο με τη Ρωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοσταθμό RTL ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Και πρόσθεσε: «Εναπόκειται στον Βλαντίμιρ Πούτιν να πει αν θέλει διαβούλευση ή αντιπαράθεση».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από την πλευρά του δήλωσε ότι θα επιδιώξει να λάβει διευκρινίσεις σχετικά με τις προθέσεις της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία σε τηλεφωνική συνομιλία που θα έχει σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για μια επίθεση από το Κρεμλίνο στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Παράλληλα αναφερόμενος στο Μαλί, ο Λεντριάν δήλωσε ότι η Γαλλία έχει διαβουλεύσεις με τους αφρικανούς και τους ευρωπαίους εταίρους της για να δει πώς θα προσαρμόσει τις επιχειρήσεις της στη χώρα αυτή, δεδομένης της στάσης της χούντας προς τους συμμάχους του Παρισιού.

Η χούντα στο Μαλί, η οποία ζήτησε αυτήν την εβδομάδα από τις δυνάμεις της Δανίας να εγκαταλείψουν τη χώρα, είναι παράνομη, σημείωσε εξάλλου ο Λεντριάν στις δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό RTL.