Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, από τον άδικο χαμό του 9χρονου παιδιού, την ώρα που έπαιζε με τους φίλους του, σε γνωστό ξενοδοχείο στην περιοχή του Τσιλίβι.

Στην Πάτρα βρίσκεται η σορός του αδικοχαμένου 9χρονου αγοριού, που έχασε τη ζωή του το Σάββατο το βράδυ.

Η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, που εξέτασε τον άτυχο 9χρονο, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ότι σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή, η αιτία θανάτου του 9χρονου, είναι η ηλεκτροπληξία».

Στην Αλβανία η κηδεία του 9χρονου

Επίσης, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό Μόλλας στο Ελμπασάν της Αλβανίας, θα τελεστεί η τελευταία πράξη του δράματος για τον άτυχο 9χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το στενό οικογενειακό κύκλο του 9χρονου, μόλις ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή, τότε οι συγγενείς θα συνοδέψουν τη σορό στην Αλβανία, ώστε να γίνει η ταφή του παιδιού και η κηδεία πιθανότατα να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης.

https://www.youtube.com/watch?v=fKyLpJcmsmA

Το χρονικό της υπόθεσης

Θυμίζουμε, όπως ανέφεραν και αστυνομικές πηγές, περίπου στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου, το άτυχο παιδί έπαιζε «κρυφτό» με την παρέα του.

Τότε αποφάσισε να κρυφτεί, στην κεντρική μονάδα κλιματισμού, του ξενοδοχείου όπου υπέστη ηλεκτροπληξία.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Έρευνα για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας διενεργεί το ΑΤ Ζακύνθου.

Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο του 9χρονου

Τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ο ηλεκτρολόγος και ο ψυκτικός της επιχείρησης.

Σημειώνεται πως και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε δικάσιμος.

«Ραγίζουν καρδιές» οι συγγενείς του

«Δράμα μεγάλο, η δύναμή μας έχει πεθάνει», ανέφερε ο πατέρας του 9χρονου. «Πήγε να παίξει, έφυγε το παιδί μας για πέντε λεπτά», εξήγησε ο πατέρας του 9χρονου στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», σημειώνοντας πως έπαιζε συχνά εκεί με άλλα παιδιά. «Έχει τρία χρόνια που έπαιζε το παιδί εκεί».

«Ήταν τα καλώδια ανοιχτά, ακουμπούσαν πάνω στη βάση και πήγε το παιδί να κρυφτεί εκεί και ακούμπησε στο σώμα του», προσέθεσε, αναφέροντας πως έχει άλλο ένα παιδί ηλικίας 1,5 έτους.

Ερωτηθείς για το αν υπήρχε κάποια προειδοποίηση σε αυτές τις εγκαταστάσεις, είπε πως «ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένει απέναντι είχε πει σε υπάλληλο στο Δημαρχείο, για βλάβη στο σημείο».

Μιλώντας στο IonianTV, συγγενής του 9χρονου παιδιού δήλωσε καταρρακωμένος από την απώλειά του. «Χάσαμε το μικρό μας. Το παιδί έπαιζε με τα άλλα τα παιδάκια. Βρήκαμε το παιδί πεθαμένο».

«Μας έφυγε ένα αγγελούδι. Το παιδί το είχαμε μεγαλώσει υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Μόνο εμείς ξέρουμε πόσο δύσκολα μεγάλωσε. Έφυγε άδικα», είπε.

Και ένας άλλος συγγενής δήλωσε: «Ο ιδιοκτήτης εκεί που έγινε το ατύχημα είναι στο Τμήμα, όμως ο αδελφός του είναι εδώ. Και μου έκανε εντύπωση πως δεν ήρθε ούτε μια στιγμή να να μας μιλήσει, να πει συλλυπητήρια».