Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ζαγοράκης, ξεκαθαρίζει τι συνέβη με την κατά λάθος καταψήφιση του κειμένου για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τις τελευταίες μέρες και ειδικά σήμερα, προκλήθηκε μεγάλος ντόρος με το ψήφισμα στην Ευρωβουλή,  σχετικά με την προστασία και την προώθησή της ισότητας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Αφορμή αποτέλεσαν περιστατικό κυρίως σε Πολωνία και Ουγγαρία, με αποτέλεσμα πραγματοποιηθεί ψήφισμα, προκειμένου η Ε.Ε να χαρακτηριστεί «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ», με τους Γιάννη ΛαγόΕμμανουήλ Φράγκο και Θοδωρή Ζαγοράκη να καταψηφίζουν το τελικό κείμενο.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης, το έκανε κατά λάθος, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι νωρίτερα είχε υπερψηφίσει όλες τις προηγούμενες τροπολογίες σχετικά με το θέμα αυτό.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Την προηγούμενη εβδομάδα υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκθεση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑ ΟΛΕΣ τις τροπολογίες ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Εκ παραδρομής στην τελική ψηφοφορία καταψήφισα το τελικό κείμενο και προφανώς υπήρξε διορθωτική ψήφος ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ το. 

Τα αυτονόητα δεν είναι υπό συζήτηση!!».

Την προηγούμενη εβδομάδα υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκθεση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+…

Δημοσιεύτηκε από Θοδωρής Ζαγοράκης / Thodoris Zagorakis στις Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.