Οι πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς σε μοτοσικλέτες κι αυτοκίνητα (κατηγορίες ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β & ΒΕ) αναστέλλονται έως τις 30 Νοεμβρίου με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και αφορά διευκρινίσεις επί της ΚΥΑ 4899/06-11-2020 (ΦΕΚ Β’) για τα «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».
Επιτρέπονται οι εξετάσεις:
Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση υποψηφίων για την απόκτηση άδειας οδήγησης φορτηγών και λεωφορείων (κατηγορίες C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D & DE.
Μαθημάτων περιοδικής κατάρτισης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.)
μεταφοράς εμπορευμάτων/επιβατών.
Θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων των ως
άνω κατηγοριών.
Θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση Π.Ε.Ι.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται σε αυτές τις κατηγορίες υπό την προϋπόθεση τήρησης των σχετικών μέτρων και κανόνων που έχουν οριστεί. Η διενέργεια των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς και των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση Π.Ε.Ι. υλοποιείται υπό την προϋπόθεση ορισμού ενός υποψηφίου ανά εξεταστική επιτροπή.
Διευκρινίζεται πως όλοι θα πρέπει να τηρούν την ελάχιστη απόσταση του 1,5 μέτρου και του μέγιστου αριθμού πέντε (5) εκπαιδευόμενων κι αφορούν στη διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης, μαθημάτων περιοδικής κατάρτισης Π.Ε.Ι. και θεωρητικών εξετάσεων.