Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν καταβολές, συνολικού ύψους 8,08 εκατ. ευρώ, σε 37.240 δικαιούχους του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Τα ποσά που θα καταβληθούν είναι τα εξής:

– 7,9 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 36.765 εργαζόμενους ενταγμένους στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας για τον Αύγουστο 2021 

 -91.791 ευρώ θα καταβληθούν σε 475 εργαζόμενους ενταγμένους στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας για το μήνα Ιούλιο 2021 (υπόλοιπα).

Μητσοτάκης: Επεκτείνεται το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ως τον Σεπτέμβριο

Την επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και πέραν του εποχικού προσωπικού των τουριστικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε τον Ιούνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που έχει με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο στο πλαίσιο της 29ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου των τουριστικών επιχειρήσεων στο Ζάππειο.

Το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ είναι «δοκιμασμένο πρόγραμμα που στήριξε την απασχόληση»

«Είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μπορεί να επεκταθεί έως το Σεπτέμβριο στο μόνιμο προσωπικό στις τουριστικές επιχειρήσεις, δηλαδή πέραν του εποχικού», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά με επιπλέον μέτρα στήριξης που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ είναι «δοκιμασμένο πρόγραμμα που στήριξε την απασχόληση». Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να δεσμευτεί για φορολογικές πολιτικές στο άμεσο μέλλον υπογραμμίζοντας ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες ωστόσο, συνδέοντας το θέμα αυτό με τη συνολική πορεία της οικονομίας και τη δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος άφησε ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό για την υλοποίηση της προεκλογικής του δέσμευσης για 11% ενιαίου φορολογικού συντελεστή σε τουρισμό και μεταφορές.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί φέτος ο στόχος του 50% των εσόδων του 2019 στον τουρισμό και επεσήμανε ότι «από την στήριξη πρέπει να περάσουμε σε μια ήπια μετάβαση προς την αποσωλήνωση της οικονομίας».