Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων – μελών του και ειδικότερα την ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους, ο ΣΕΒ προσφέρει και για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στοAlba Graduate Business School.

Οι υποτροφίες καλύπτουν το 50% των διδάκτρων και απευθύνονται σε στελέχη που εργάζονται σε επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, νέες και νέοι αποκτούν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και να σπουδάσουν σε ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

28 Υπότροφοι

Από το 2017, 28 υπότροφοι προερχόμενοι από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της αγοράς (εμπόριο, κατασκευές, αερομεταφορές, πληροφορική, τουριστικά, ασφαλιστικές υπηρεσίες, φαρμακευτικός κλάδος καθώς και κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου) έχουν ενταχθεί σε ένα από τα προγράμματα του Alba.

Από αυτούς, 18 επέλεξαν το Alba MBA και οι υπόλοιποι κάποιο από τα MSc στα ακόλουθα αντικείμενα: Entrepreneurship, Risk Management, Strategic Human Resources Management, InternaVonal Business & Management, MarkeVng.

Η συνεργασία ΣΕΒ-Alba υποστηρίζει την επαγγελματική εξέλιξη, κυρίως νεότερων στελεχών, καλύπτει πολυδιάστατη θεματολογία με γνώμονα τις σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις και συνδυάζει την οργανωσιακή εμπειρία με τη θεωρητική γνώση.

Το πρόγραμμα υποτροφιών αποτελεί πυλώνα της κοινής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας ΣΕΒ και Alba «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ», η οποία ως στόχο έχει την ανάπτυξη κρίσιμων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις βαθμίδες και σε όλο το φάσμα των ελληνικών επιχειρήσεων. Η κοινή αυτή πρωτοβουλία συνδυάζει την ακαδημαϊκή αριστεία του Alba με τον ρόλο και τη στρατηγική του ΣΕΒ για την ανάπτυξη και παραγωγική μεγέθυνση των επιχειρήσεων, μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης και της κατάρτισης, σε μια εποχή που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς.