Σε νέα φάση περνάει η υπόθεση «Σήφης Βαλυράκης» μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, εξεδόθη βούλευμα που κάνει λόγο για κακουργηματικές πράξεις κάποιων, που οδήγησαν στον θάνατο τον πρώην υπουργό και πλέον η αινιγματική ιστορία της Ερέτριας αντιμετωπίζεται ως δολοφονία.

Σε αυτό το δεύτερο επίπεδο, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη είναι αποφασισμένη να επικηρύξει τα πρόσωπα που έστειλαν τον 78χρονο στο θάνατο, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις έρευνες και να σπάσει η ομερτά των ψαράδων της περιοχής.

Η παρουσία του Μανώλη Σφακιανάκη

Στο παιχνίδι των ερευνών μπήκε, ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Βαλυράκη, ο πρώην στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης, ειδικός στα ηλεκτρονικά, προκειμένου να συνδράμει στο κομμάτι των ψηφιακών πειστηρίων. Μέσω ενός προγράμματος – αράχνη θα σαρωθούν,

θα καταγραφούν και θα αναλυθούν σήματα από κεραίες, δορυφόρους, GPS ακόμη και τη Google και τις μοτορόλες των ψαράδων προκειμένου να ξεδιπλωθεί όλο το εφιαλτικό σκηνικό εκείνο το παγωμένο μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου.

Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Τα νέα στοιχεία δείχνουν στους ερευνητές, ότι στην ευρύτερη περιοχή κινείται μια ομάδα ψαράδων, οι επονομαζόμενοι και «καουμπόηδες των θαλασσών» οι οποίοι σαρώνουν τα παράλια υποδυόμενοι τους προστάτες του νόμου.

Ήδη έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σε βάρος έξι επαγγελματικών σκαφών που απέπλευσαν από το λιμάνι της Ερέτριας μεταξύ 11 το πρωί και 2 το μεσημέρι εκείνης της Κυριακής ενώ μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 50 καταθέσεις στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Λιμενικό για την υπόθεση.

Οι ειδικοί ερευνητές ελπίζουν ότι έτσι θα σπάσει η ομερτά και θα ανοίξουν τα στόματα για να βρεθεί η αλήθεια.

Παράλληλα, η οικογένεια, είναι αποφασισμένη να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν τις έρευνες στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες η κυρία Βαλυράκη και οι γιοί του θανόντος, θα ανακοινώσουν την απόφαση τους όπως φυσικά και το ύψος του ποσού που θα εισπράξει όποιος «ξεκλειδώσει» την υπόθεση.