Ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο (56’ – 61’) ήταν αρκετό για να φτάσει στη νίκη ο ΠΑΟΚ. Με δύο γκολ από τους Ζίφκοβιτς και Σβαμπ (πέναλτι) η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο του Περιστερίου και έπιασε Άρη και ΑΕΚ στη δεύτερη θέση με 43 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ έχασε πέναλτι με τον Βιεϊρίνια στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος και προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από τα άκρα με τους Τζόλη και Ζίβκοβιτς. Ωστόσο η ομάδα του Γιαννίκη ήταν καλά στημένη με τους Παντελάκη και Εραμούσπε να έχουν σωστές τοποθετήσεις και να στέκονται καλά απέναντι στον Κρμέντσικ, τον οποίο είχαν περιορίσει. Η ομάδα του Γκαρσία πέταξε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο 21’ όταν από λάθος της άμυνας του ΠΑΣ ο Οικονομόπουλος έκανε χέρι στην περιοχή μετά από γύρισμα του Τζόλη, αλλά ο Βιεϊρίνια που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα… πουλιά.

Από το χαμένο πέναλτι και έπειτα ο ΠΑΟΚ θαρρείς και βραχυκύκλωσε, αφού δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να πατήσει περιοχή.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και πίεσε ακόμα περισσότερο. Μια ατομική ενέργεια, αυτή του Ζίβκοβιτς στο 56’ ήταν αρκετή να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να δώσει προβάδισμα στον «δικέφαλο του Βορρά», ενώ από το δεύτερο πέναλτι που έκανε ο Οικονομόπουλος στο ματς (61’), αυτή τη φορά με ανατροπή στον Τζόλη έφερε το 2-0 από τα πόδια του Σβαμπ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (63′ Σάλιακας), Εραμούσποε, Παντελάκης, Πεερσμαν, Μπρένερ (31′ Μιλιντσεάνου), Λιάσος (63′ Κάστρο), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (63′ Ελευθεριάδης), Παμλίδης, Κρίζμαν

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο (67′ Βαρέλα), Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ουάρντα, Ζίφκοβιτς, Τζόλης, Κρμέντσικ