Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η υπόθεση με το τροχαίο δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη. Πιο συγκεκριμένα δικάζονται οι τρεις αγωγές για τις αποζημιώσεις για την υπόθεση του τροχαίου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης.

Υπόθεση Παντελίδη: Σε εξέλιξη η δίκη για το μοιραίο τροχαίο

Τι αναφέρουν στις αγωγές τους η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριακού

Για πρώτη φορά ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί η υπόθεση του δυστυχήματος του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. Αν και το ποινικό σκέλος έχει μπει στο αρχείο, καθώς δεν εντοπίστηκαν ευθύνες τρίτων για την εκτροπή του αυτοκινήτου που οδήγησε στο θάνατο του αγαπητού τραγουδιστή, το Πρωτοδικείο Αθηνών θα ασχοληθεί με το αστικό κομμάτι.

Οι αγωγές, στρέφονται κατά της εταιρίας στην οποία είχε ασφαλιστεί το όχημα. Προσφεύγοντες είναι τόσο οι δύο συνοδηγοί στο μοιραίο αυτοκίνητο, Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριακού, όσο και η οικογένεια του Π. Παντελίδη.

Η Μίνα Αρναούτη διεκδικεί την καταβολή αποζημίωσης ύψους 1.164.137 ευρώ, και συγκεκριμένα, το ποσό των 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια, αν δεν είχε τραυματιστεί και 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα. Αντίστοιχα, η Φρόσω Κυριακού αξιώνει το ποσό των 94.630 ευρώ από τα οποία τα 80.000 αφορούν την ηθική βλάβη, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα αντιστοιχούν σε νοσήλια και σχετικά έξοδα.

Από την πλευρά της, η οικογένεια Παντελίδη, η οποία παρά τις αντίθετες δικαστικές κρίσεις, εμμένει στη θέση ότι ο τραγουδιστής δεν οδηγούσε το τζιπ αλλά βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 600.000 ευρώ.

Οι τρεις αγωγές ήταν προγραμματισμένο να συνεκδικαστούν τον Οκτώβριο του 2020, ωστόσο η υπόθεση αναβλήθηκε καθώς η ασφαλιστική εταιρία, προσχώρησε σε αγωγή κατά της οικογένειας. Όπως υποστηρίχθηκε, η πλευρά του τραγουδιστή, ο οποίος κατά τη Δικαιοσύνη ήταν και ο οδηγός, θα πρέπει από την πλευρά της να αποζημιώσει την εταιρία για τα χρήματα που θα υποχρεωθεί να καταβάλει στις δύο συνοδηγούς.

Υπόθεση Παντελίδη: Σε εξέλιξη η δίκη για το μοιραίο τροχαίο

Τι αναφέρουν οι αγωγές

Οι δύο κοπέλες στις πολυσέλιδες αγωγές τους έχουν αναφερθεί στο τροχαίο δυστύχημα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η Μίνα Αρναούτη η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, αναφέρθηκε σε όσα έζησε μετά τη σύγκρουση.

«Δεν με αναγνώριζα στον καθρέφτη. Ήμουν ένα κουβάρι από κόκαλα, σίδερα και σωληνάκια, παντελώς αδύναμη, ανίκανη για την παραμικρή κίνηση. Μετά την αφαίρεση της τραχειοστομίας δεν έβγαινε η φωνή μου, η οποία επανήλθε σταδιακά μετά από δύο εβδομάδες. Ισοδυναμούσε με φυλακή. Ήμουν εγκλωβισμένη στο ίδιο μου το σώμα, ανήμπορη να κινηθώ, κυριολεκτικά ανάπηρη», περιγράφει στην αγωγή της.

Η Φρόσω Κυριακού στην οποία η οικογένεια Παντελίδη προσδίδει το ρόλο του οδηγού του τζιπ, έχει υποστηρίξει στο δικό της δικόγραφο ότι:

«Έγινε προσπάθεια να μετατραπώ, από θύμα, σε θύτη. Μια νέα κοπέλα, μόλις 21 ετών, όχι μόνο τραυματίζεται σοβαρότατα, όχι μόνο συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να συνηθίσει να ζει με τους φρικτούς πόνους, να υποβάλλεται σε εντατικές φαρμακευτικές αγωγές και να απέχει από κάθε δημιουργική δραστηριότητα, αλλά στιγματίζεται για όλη της τη ζωή με την ‘ταμπέλα’ της δολοφόνου και η προσωπική της ζωή εκτίθεται χωρίς έλεος».

Υπόθεση Παντελίδη: Σε εξέλιξη η δίκη για το μοιραίο τροχαίο

Η κατάθεση της μητέρας της Μίνας Αρναούτη

Η μητέρα της Μίνας Αρναούτη καταθέτοντας σήμερα στη δίκη ανέφερε σχετικά με τα όσα προηγήθηκαν λίγο πριν το θανατηφόρο τροχαίο.

«Στη χαρτοπαιξία δεν συμμετείχαν η Μίνα και η Φρόσω. Ήταν ένα μεγάλο τραπέζι με μεγάλα ποσά και πήγαν αυτές παραδίπλα σε ένα τραπεζάκι και έκατσαν στο παράθυρο γιατί τους έλεγαν ότι έφερναν γρουσουζιά», ανέφερε η μάρτυρας για να συμπληρώσει πως αν η κόρη της, αν είχε καταλάβει ότι ο Π. Παντελίδης είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, δεν θα έμπαινε στο όχημα.

«Δεν μπορεί να δεχθεί την εαυτό της όπως είναι. Έχει κρίσεις πανικού και φοβία. Έχει διαπιστωθεί από γιατρούς. Η Μίνα θέλει να βρίσκεται κοντά στον Ευαγγελισμό. Το σπίτι της είναι δίπλα ακριβώς. Για καφέ να καταλάβετε, πηγαίνει στην κλινική του νοσοκομείου», είπε μάρτυρας στο δικαστήριο.

Η μητέρα της αναφέρθηκε επίσης και στις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά το τροχαίο, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Μετά από ένα μήνα που κατέβηκε στο θάλαμο, της πήγαμε μια τηλεόραση και εκεί είχε μια τραγική εμπειρία, που έβλεπε τί γινόταν. Είχε στεναχωρηθεί. Σχετικά με το θάνατο του παιδιού. Είχε εφιάλτες, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Επειδή την κατηγορούσαν, είχε ψυχοσωματικό επεισόδιο. Κυρία πρόεδρε, ήταν ένα μάτσο κόκκαλα με σωληνάκια και σίδερα».

Δικηγόρος: «Όταν έφυγαν, ο θανών υπήρχε ένδειξη ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει; Παραπατούσε, ας πούμε;»

Μάρτυρας: «Όχι. Ίσα ίσα, κάνανε καλαμπούρι και μπήκαν στο αμάξι. Δεν θα έμπαινε στο αμάξι αλλιώς.»

Δικηγόρος: «Τί σας είπε (σ.σ. η κόρη της);»

Μάρτυρας: «Μου είπε ότι οδήγησε ο Παντελίδης. Στην αρχή, εκείνη δεν είχε βάλει ζώνη, μετά άρχισε να τρέχει, φοβήθηκε και την έβαλε. Η Μίνα είχε φοβία με τα αμάξια όποτε δεν μπορώ να ξέρω αν πράγματι έτρεχε ή αν εκείνη φοβήθηκε. Έχει χάσει τον πατέρα της σε τροχαίο και είχε ένα άσχημο περιστατικό μια φίλη της».

Η συζήτηση συνεχίζεται. Στο δικαστήριο βρίσκεται και ο αδελφός του αδικοχαμένου τραγουδιστή Τριαντάφυλλος Παντελίδης.