Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, αναφορικά με την έκδοση παραπεμπτικού ή απαλλακτικού βουλεύματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ανάκριση ολοκληρώθηκε και η δικογραφία οδεύει στα χέρια εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος θα συντάξει το προσεχές διάστημα την πρότασή του προς το συμβούλιο.

Το τελευταίο ζήτημα που εκκρεμούσε, ήταν το εάν ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μπορούσε να προφυλακιστεί για δεύτερη φορά.

Πέρα από τις δύο αρχικές καταγγελίες περί βιασμού, για τις οποίες είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, είχαν προστεθεί δύο νέες καταγγελίες για τις οποίες είχε απολογηθεί το καλοκαίρι.

Γιατί δεν μπορεί να προφυλακιστεί για δεύτερη φορά;

Το δικαστικό συμβούλιο είχε κρίνει πως δεν μπορεί να προφυλακιστεί εκ νέου για το ίδιο αδίκημα, όμως ασκήθηκε έφεση η οποία απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές συντάσσονται με την άποψη της ανακρίτριας ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και δεν θα υπάρξει δεύτερη προφυλάκιση. Έτσι, το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των 18 μηνών για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη, δεν παρατείνεται.

Συνολικά 4 οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει

Σημειώνεται πως το καλοκαίρι, τον Ιούλιο συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο ήρε τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα και εκτίμησε ομόφωνα ότι δεν θα πρέπει να οριστεί νέα προφυλάκιση στη συμπληρωματική απολογία του κατηγορούμενου που είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Υπέρ του να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για τις δύο κατηγορίες βιασμού που απαγγέλθηκαν σε βάρος του, μετά την προφυλάκισή του τον περασμένο Φεβρουάριο, τάχθηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που κλήθηκε να λύσει διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση του ηθοποιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης του σκηνοθέτη, «υπέρ της απόψεως του επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλεξίου Κούγια και της απόψεως της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας κ. Μπότση ετάχθη το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο εκλήθη να επιλύσει τη διαφωνία που ανεδείχθη με την αντίθετη άποψη του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κ. Ελευθεριάνου και αποφάσισε να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του εντολέως μας κ/ Δημητρίου Λιγνάδη για τις 2 νέες περιπτώσεις φερομένων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται (συνολικά είναι 4 οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει), και κατ’ αυτό τον τρόπο το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες».