Την επιβολή εισιτηρίου στο διάσημο σιντριβάνι της Ρώμης, τη Φοντάνα ντι Τρέβι, εξετάζουν οι ιταλικές αρχές ως ένα μέτρο αντιμετώπισης του υπερτουρισμού.

Φαίνεται ότι κάθε τουρίστας στη Ρώμη ξέρει ότι το «κλειδί» για την επιστροφή στην Αιώνια Πόλη είναι να πετάξει ένα νόμισμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι και να κάνει μια ευχή. Το αποτέλεσμα: Σωρεία επισκεπτών που «πνίγουν» το μπαρόκ μνημείο κάθε μέρα, βγάζουν selfies και στοιχηματίζουν σε ένα ταξίδι επιστροφής στην ιταλική πρωτεύουσα.

Οι αξιωματούχοι εξετάζουν τώρα ένα σχέδιο διαχείρισης του τουρισμού σε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ρώμης: Την επιβολή εισιτηρίου 2 ευρώ για την πρόσβαση σε ένα υπαίθριο σιντριβάνι που ήταν πάντα δωρεάν.

Η πρόταση του κορυφαίου τουριστικού αξιωματούχου της πόλης, Alessandro Onorato, έρχεται αφού η Βενετία επέβαλε ένα αμφιλεγόμενο τέλος ημερήσιας πρόσβασης ύψους 5 ευρώ για την είσοδο στην πόλη αυτό το καλοκαίρι. Πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τεθεί σε ισχύ, αλλά ο δήμαρχος της πόλης, Roberto Gualtieri, έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του.

«Δύο ευρώ είναι λίγο πολύ το ίδιο ποσό που οι άνθρωποι πετούν στο σιντριβάνι για να κάνουν μια ευχή», είπε ο Onorato στο Associated Press την Παρασκευή.

Οι πόλεις σε όλο τον κόσμο παλεύουν με το πώς να διαχειριστούν τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό τουριστών, οι οποίοι τροφοδοτούν την οικονομία, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν ταλαιπωρία στους κατοίκους συγκλίνοντας στις ίδιες κορυφαίες τοποθεσίες.

Διαβάστε ακόμη: