To YouTube αποτελεί ιστότοπο, ο οποίος επιτρέπει την κοινοποίηση, την αποθήκευση, την αναζήτηση και την αναπαραγωγή ψηφιακών βίντεο και ψηφιακών ταινιών. Δημιουργήθηκε στις 14 Φεβρουάριου 2005. Τον Νοέμβριο του 2006 ονομάστηκε από το περιοδικό Time “Invention of the Year 2006”.

Ωστόσο, έρχεται νέα εποχή με τα “like” («αρέσει») και “dislikes” («δεν αρέσει») στο YouTube, αφού όπως γνωστοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου, η πλατφόρμα αποφάσισε να μην εμφανίζει πλέον τον αριθμό των “dislikes” από όλα τα βίντεο.

Ως εκ τούτου, θα μπορεί πλέον να δηλώσει τη δυσαρέσκειά του για κάποιο περιεχόμενο σε βίντεο, όμως δεν θα μπορεί να βλέπει πόσοι ακόμα έχουν κάνει το ίδιο.

Ωστόσο, ο αριθμός των «δεν μου αρέσει» θα είναι κρυφός μόνο για τους χρήστες, αφού ο δημιουργός (πάροχος του βίντεο) θα μπορεί να βλέπει πόσα άτομα έχουν πατήσει dislike.

«Βάσει των όσων μάθαμε, κάνουμε τον αριθμό των dislikes κρυφό σε όλο το YouTube, αλλά το dislike button θα παραμείνει. Αυτή η αλλαγή ξεκινά σταδιακά από σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, επισημαίνεται: «Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων μας μάθαμε πως μερικοί από εσάς χρησιμοποιείτε το νούμερο των dislikes για να αποφασίσετε αν θα δείτε ένα video ή όχι. Ξέρουμε πως μπορεί να μη συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση, αλλά πιστεύουμε πως είναι η σωστή απόφαση για την πλατφόρμα».