Τo Νetflix «αγαπάει» τις ιστορίες με αληθινά εγκλήματα κι αυτή τη φορά, σε συνεργασία με το RTI, ετοίμασε μια ταινία που θα συγκλονίσει.

Το φιλμ «Yara» βασίζεται στην αληθινή ιστορία της 13χρονης Yara Gambirasio και θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Νοεμβρίου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, αφού αφορά ένα έγκλημα που σόκαρε την Ιταλία το 2010 και αποτελεί μία από τις πιο περίπλοκες έρευνες φόνου στην ιστορία της χώρας.

Η ιστορία της Yara Gambirasio έρχεται στο Netflix

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, στις 17:15, η 13χρονη Yara Gambirasio έφυγε από το σπίτι για να πάει στο γυμναστήριο, που βρισκόταν 700 μέτρα μακριά. Το κορίτσι προετοιμαζόταν για την επίδειξη της ρυθμικής γυμναστικής που είχε την επόμενη Κυριακή και ήταν ενθουσιασμένο. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να αφήσει ένα στερεοφωνικό στον προπονητή της και θα επέστρεφε αμέσως. Αποχαιρέτισε την οικογένειά της, που ήξερε πού πήγαινε και έφυγε από το σπίτι.

Yara Gambirasio: Έρχεται στο Netflix η φρικιαστική ιστορία της

Στις 19:00, η ​​Yara δεν είχε ακόμη γυρίσει σπίτι και οι γονείς της άρχισαν να ανησυχούν.

Η κοινότητα Brembate di Sopra όπου ζούσαν, ήταν ένα ήσυχο μέρος, με πληθυσμό 8.000 κατοίκων, μεταξύ των ποταμών Brembo και Adda.

Στις 19:11, η μητέρα της Yara τηλεφώνησε στην κόρη της, αλλά η κλήση πήγε κατευθείαν στον τηλεφωνητή.

Είκοσι λεπτά αργότερα, ο πατέρας της Yara κάλεσε την αστυνομία. Η κλήση εστάλη στο γραφείο του εισαγγελέα, όπου απαντήθηκε από τη Letizia Ruggeri, μία δυναμική πρώην αστυνομικό που τα είχε βάλει με την Κόζα Νόστρα στη Σικελία. Ήταν δικαστής για σχεδόν 15 χρόνια και ήξερε τι έπρεπε να γίνει. Μέσα σε λίγα λεπτά είχε στείλει αστυνομικούς και καραμπινιέρους, στο Brembate di Sopra.

H Letizia Ruggeri

Yara Gambirasio: Έρχεται στο Netflix η φρικιαστική ιστορία τηςΗ καθηγήτρια γυμναστικής της Yara επιβεβαίωσε ότι είχε δει την έφηβη νωρίτερα εκείνη την ημέρα και ότι είχε κάνει μια σύντομη προπόνηση προτού φύγει. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι η τελευταία επαφή με τη Yara ήταν ένα μήνυμα κειμένου που είχε στείλει σε μια φίλη της, τη Martina, στις 6:44 μ.μ., συμφωνώντας να συναντηθούν στις 8 το πρωί της επόμενης Κυριακής. Αυτό ήταν και το τελευταίο σημάδι από εκείνην.

Η Ruggeri κάλεσε αμέσως μετά, ειδικούς σκύλους της αστυνομίας. Τα κυνηγόσκυλα Σεγκούτζιο αντί να ακολουθήσουν την αναμενόμενη διαδρομή της επιστροφής στο σπίτι της Yara, πήγαν προς την αντίθετη κατεύθυνση, σε ένα μικρό χωριουδάκι που ονομάζεται Mapello. Όταν η ομάδα ανέλυσε τα τελευταία σήματα από το κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού, το αποτέλεσμα έδειξε ότι το στίγμα είχε καταχωρηθεί στο Mapello στις 18:49.

Υπόθεση Yara Gambirasio – Οι ανακρίσεις 

Τις επόμενες μέρες, η Ruggeri και η ομάδα της ανέκριναν κάθε μέλος της οικογένειας Gambirasio, αναζητώντας σημάδια διχόνοιας ή σκοτεινά μυστικά. Οι γονείς της Yara όμως ήταν σεβαστά μέλη της κοινότητας και ο γάμος τους φαινόταν ευτυχισμένος. Είχαν τέσσερα παιδιά: η Yara είχε μια μεγαλύτερη αδερφή, την Keba, 15 ετών, και δύο μικρότερα αδέρφια, τον Natan και τον Gioele.

Η Ruggeri έβαλε να εξεταστούν εκατοντάδες τηλέφωνα και η έμπειρη ομάδα της προσπάθησε να εντοπίσει τους κατόχους όλων των κινητών –περίπου 15.000– που είχαν περάσει από το Mapello την ημέρα της εξαφάνισης της Yara Gambirasio.

Ένα από αυτά ανήκε σε έναν Μαροκινό που ονομαζόταν Mohammed Fikri. Σε μια τηλεφωνική συνομιλία, στα τέλη Νοεμβρίου, ο διερμηνέας άκουσε τη φράση: «Συγχώρεσέ με Θεέ μου, δεν τη σκότωσα». 

Ο Fikri εργαζόταν σε μια οικοδομή στο Mapello, αλλά τη στιγμή που οι ανακριτές είχαν συναρμολογήσει τα κομμάτια, λίγες μέρες αργότερα, βρισκόταν σε ένα πλοίο με προορισμό την Ταγγέρη. Στις 4 Δεκεμβρίου, οι ιταλικές αρχές αναχαίτησαν το σκάφος και συνέλαβαν τον Fikri. Έψαξαν το βαν που χρησιμοποιούσε και ανακάλυψαν ότι περιείχε ένα αιματοβαμμένο στρώμα.

«Ο κόσμος τον ήθελε ένοχο, επειδή ήταν ξένος» όπως αναφέρθηκε στα μέσα ενημέρωσης, όμως τελικά αποδείχθηκε πως δεν είχε σκοτώσει το μικρό κορίτσι.