Περισσότερα από 30.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Αττική παραμένουν χωρίς ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Γενικός Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Εντός της ημέρας η ηλεκτροδότηση των βορείων προαστίων

Για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις πτώσεις κλαδιών και δέντρων σε πολλές περιοχές της Αττικής μίλησε ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Αντώνης Καρράς.

«Μέχρι σήμερα το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο όγκο των καταναλωτών» δήλωσε στο Mega ο κ. Καρράς

Ο κ. Καρράς ζήτησε, από το Mega, συγγνώμη εκ μέρους των εργαζομένων στη ΔΕΗ, από τους κατοίκους των περιοχών που έχουν σημειωθεί διακοπές στην ηλεκτροδότηση, σημειώνοντας πως οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι άνθρωποι που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ επανέλαβε ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο αυτόφωρο για τις εργασίες που επιχειρούν.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι το σύνολο του τεχνικού του προσωπικού στην Αττική, περί τα 440 άτομα, συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές με προβλήματα ηλεκτροδότησης, κυρίως στα Βόρεια Προάστια του Νομού.

Μέχρι στιγμής, περίπου 38.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, από τα 70.000 που είχαν προβλήματα ηλεκτροδότησης σήμερα το πρωί, έχουν πάρει ρεύμα ύστερα από τις προσπάθειες του ΔΕΔΔΗΕ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του στρατού για διάνοιξη δρόμων και αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία συνεχίζουν αυτή την ώρα τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 16 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.