Δεν χωρεί αμφιβολία ότι βιώνουμε και λόγω συγκυρίας στα ελληνοτουρκικά, μια πρωτοφανή απόφαση για ιλιγγιώδεις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων!

Μετά τα Rafale σειρά τώρα παίρνουν οι φρεγάτες όπου κατ’ αρχήν τρία είναι τα μεγάλα φαβορί για την προμήθεια των 4 υπερσύγχρονων φρεγατών: Ισπανοί και Αμερικάνοι με φρεγάτες τύπου F-110 οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει συμπαραγωγή με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Γάλλοι με τις φρεγάτες τύπου Belterra που θεωρούνται τεχνολογικά προηγμένες και παράλληλα εντός των οικονομικών ορίων που έχουν τεθεί, Αμερικανοί της Lockheed με φρεγάτες τύπου MMSC!

Ενδιαφέρον επίσης έχουν επιδείξει Ολλανδοί, Βρετανοί και Γερμανοί!

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι καναλάρχες σπεύδουν να επωφεληθούν από ενδεχόμενο οικονομικό όφελος που μπορεί να προκύψει και γι αυτό παρεμβαίνουν με ρεπορτάζ και προσπαθούν να γείρουν την πλάστιγγα προς την μια ή την άλλη πλευρά.

Ρόλο επιδιώκει να παίξει και διευθυντής καθημερινής εφημερίδας ο οποίος επιδιώκει να εμπλακεί στο παιχνίδι υποστηρίζοντας συγκεκριμένα συμφέροντα. Ενώ παράλληλα φωτιά έχουν πάρει και οι πρεσβείες όπου το λόμπινγκ κυριαρχεί και οι παρεμβάσεις προς υπουργεία και κυβερνητικούς παράγοντες δίνουν και παίρνουν.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε ήδη εισέλθει σε εβδομάδα ζυμώσεων, συζητήσεων και προγραμματισμού κινήσεων και ενεργειών.

Το παιχνίδι είναι αμφίρροπο. Μολονότι οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι και στην προκειμένη περίπτωση μετά τα Rafale οι Γάλλοι έχουν το προβάδισμα και στις φρεγάτες, λόγω τιμής( κατά πολύ φθηνότερες από τις αμερικανικές) αλλά και σύγχρονης τεχνολογίας!