Επίθεση κατά της μητέρας της εξαπέλυσε η Μπρουκ Σιλντς, λέγοντας πως η ίδια δεν θα άφηνε ποτέ τα παιδιά της να συμμετάσχουν σε «πορνογραφία», όπως έκανε η μητέρα της όταν εκείνη ήταν παιδί.

Η ηθοποιός ήταν μόλις 11 ετών όταν αναγκάστηκε να φιλήσει σαγηνευτικά τον Κιθ Καραντάιν, τότε 27 ετών, στην ταινία «Pretty Baby» του 1978, στην οποία υποδυόταν μάλιστα μια πόρνη. Κι όπως λέει τώρα η Μπρουκ Σιλντς, δυσκολεύεται να καταλάβει πώς η μητέρα της, Τόρι Σιλντς, δεν παρενέβη, τονίζοντας πως οι δικές της κόρες αρνούνται να δουν την ταινία.

«Είναι παιδική πορνογραφία!» λένε τα παιδιά της Μπρουκ Σιλντς


Σε ένα απόσπασμα από το επερχόμενο ντοκιμαντέρ «Pretty Baby», η 19χρονη κόρη της Μπρουκ Σιλντς λέει: «Είναι παιδική πορνογραφία! Θα μας άφηνες να το κάνουμε αυτό στην ηλικία των 11 ετών;». Μιλώντας για το θέμα αυτό στο περιοδικό The Sunday Times, η Μπρουκ Σιλντς αναφέρει: «Ήταν πολύ δύσκολο για μένα, δεν μπορούσα να δικαιολογήσω τη μητέρα μου. Δεν ξέρω γιατί πίστευε ότι ήταν εντάξει».

Πόζαρε γυμνή στα 10 της, υποδύθηκε την πόρνη στα 11

Υπενθυμίζεται πως η μητέρα της ηθοποιού ήταν αλκοολική και πέθανε το 2012. Η Σιλντς, μοναχοπαίδι, είπε ότι δεν μπορούσε να είναι θυμωμένη μαζί της, καθώς η μητέρα της ήταν πολύ ανασφαλής. Και ενώ για πολύ καιρό απέκρουε τις ευθύνες που έφερε η μητέρα της -η οποία, παρεμπιπτόντως, επέτρεψε στην Μπρουκ Σιλντς να ποζάρει γυμνή για ένα δημοσίευμα του Playboy σε ηλικία 10 ετών- τώρα παραδέχεται: «Δεν ξέρω γιατί νόμιζε ότι ήταν εντάξει. Δεν ξέρω».

Στο ντοκιμαντέρ δύο τμημάτων, το οποίο θα προβληθεί στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα, η Μπρουκ Σιλντς εξηγεί στις κόρες της ότι δεν θα τις άφηνε ποτέ να δουν την ταινία στην οποία φιλούσε τον 27χρονο Καραντάιν, ενώ εμφανιζόταν και γυμνή. Μάλιστα, όπως λέει, η μητέρα της φέρεται να στεκόταν εκεί δίπλα και να παρακολουθούσε τη σκηνή που γυριζόταν, ενώ ο συμπρωταγωνιστής της τη διαβεβαίωνε πως όλα ήταν «φανταστικά».

Δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που η Μπρουκ Σιλντς σεξουαλικοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Στα 15 της γύρισε την ταινία «Γαλάζια Λίμνη» και μετά ήρθε το «Endless Love». Και τα δύο περιείχαν σεξ και γυμνό. Ακολούθησαν εκείνες οι διαφημίσεις για τα τζιν Calvin Klein.

H Σιλντς, η οποία έχει γράψει δύο απομνημονεύματα, έχει προσεγγιστεί και στο παρελθόν για ντοκιμαντέρ, αλλά πάντα έλεγε «όχι». Τώρα όμως, με ένα παιδί να ετοιμάζεται για το κολέγιο και με την ενθάρρυνση μιας φίλης της, αλλά και μετά από χρόνια θεραπείας, η ηθοποιός ένιωσε ότι η στιγμή ήταν κατάλληλη.

Πρόσφατα παραδέχθηκε ότι ακόμη και στα βιβλία της δεν έλεγε την αλήθεια όσον αφορά τις γυμνές φωτογραφίες της από την παιδική της ηλικία. «Ήταν πάρα πολύ για μένα να το παραδεχθώ αυτό, πραγματικά» δήλωσε. «Το να γράψω γι’ αυτό, με λύγισε. Ήταν εκείνη που προστάτευα».

«Σε όλη μου τη ζωή μου έλεγαν ότι είμαι όμορφη»

Κοιτάζοντας τώρα πίσω, η Μπρουκ Σιλντς αφηγείται πως σε «ολόκληρη» τη ζωή της βομβαρδιζόταν από ανθρώπους που την αποκαλούσαν «όμορφη» ξανά και ξανά. «Κι αυτό πάντα με… έκαιγε» εξομολογήθηκε.

Αναφερόμενη στην εποχή που υπήρξε εξώφυλλο του περιοδικού Time το 1981, σε ηλικία μόλις 16 ετών, υποτίθεται για να εκπροσωπήσει το «look ’80s», είπε. «Ήμουν στο εξώφυλλο του περιοδικού Time ως το πρόσωπο ολόκληρης εκείνης της εποχής. Ποιος το αποφασίζει αυτό;» αναρωτήθηκε.

 

Σε ηλικία μόλις 11 ετών υποδύθηκε ένα παιδί που το είχαν βγάλει στην πορνεία στην αμφιλεγόμενη ταινία «Pretty Baby» ωστόσο τώρα παραδέχεται ότι «εκπλήσσεται που επέζησε από όλα αυτά». «Βρήκα την αυτοπεποίθησή μου και σκέφτηκα: ‘Μπορώ να έχω τη δική μου γνώμη’».

Στα 14 της, όταν άλλα κορίτσια ασχολούνταν με τα διαβάσματά τους, η Μπρουκ Σίλντς είχε γίνει το νεότερο μοντέλο που έγινε ποτέ εξώφυλλο στη Vogue. Την ίδια χρονιά άρχισε να γυρίζει το εφηβικό ρομάντζο «Γαλάζια Λίμνη» – στην οποία γδυνόταν συχνά και έκανε σεξ με τον ναυαγό συμπρωταγωνιστή της, τον οποίο υποδυόταν ο Κρίστοφερ Άτκινς, τότε 18 ετών.

 

Διαβάστε περισσότερα