«Ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί όταν αναφέρεται σε «ένα ακόμη βήμα για την ανακούφιση των εργαζομένων και ιδίως των πιο αδύναμων», αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι «προωθούν συστηματικά την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και ευθύνονται για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και του ΣΕΠΕ, την κατάλυση του οκταώρου και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την επιβολή της φθηνής και ελαστικής εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών».

Συνεχίζοντας την κριτική αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ανέπτυξε τη θεωρία του «ολιστικού τρόπου ζωής», σήμερα θριαμβολογεί επειδή «πιστώνεται» η ανεπαρκής και με μεγάλη καθυστέρηση αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία έχει προ πολλού πλήρως εξανεμιστεί από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και των καυσίμων, τη συνεχή αύξηση του πληθωρισμού και τη μεγάλη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, μείωση που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ είναι 18% στον κατώτατο μισθό και 28% στον μέσο μισθό της μερικής απασχόλησης».

Ακολούθως υποστηρίζει ότι «οι εργαζόμενοι, που βιώνουν τις δραματικές συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών, που δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες και αντιμετωπίζουν την εργασιακή ανασφάλεια και την εργοδοτική αυθαιρεσία, γνωρίζουν ότι σήμερα μόνη λύση είναι η πολιτική και κοινωνική αλλαγή! Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές και μία ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση που θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, θα αντιμετωπίσει με δραστικά μέτρα την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και την αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, θα καταργήσει όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, θα αποκαταστήσει και θα ενισχύσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τους μισθούς, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κόσμου της εργασίας!».