«Την στιγμή που οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας έχουν υποστεί μία άνευ προηγουμένου οικονομική και ψυχολογική πίεση καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, βλέπουν τον πρωθυπουργό να είναι ο πρώτος που παραβιάζει τους  περιορισμούς που ο ίδιος θέτει» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Θέμα radio 104.6 fm» και συνέχισε επισημαίνοντας: «αντί να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, η κυβέρνηση κινείται με αλαζονεία και επιτίθεται στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης».

«Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την παροχή ουσιαστικής στήριξηςπρος τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα ακόμη και κατά το ιστορικά ισχυρό τρίμηνο να έχουμε το 2020 μόλις 2% ανάπτυξη σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, όταν η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία είχαν έως και 18%» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι «Όσο δεν υπάρχει στήριξη προς την πραγματική οικονομία, θα υπάρχει καθίζηση των δημόσιων εσόδων, ενώ το κόστος της ανάκαμψης αυξάνεται εκθετικά».

Ο Αλ. Χαρίτσης σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «δυστυχώς η επανάληψη και εξειδίκευση υφιστάμενων μέτρων που κινούνται στη σφαίρα του αυτονοήτου συνιστούν «μπαλώματα» και δεν αντιμετωπίζουν την κρίση» και συνέχισε «οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων καταδεικνύουν καθημερινά την ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα των μέτρων τα οποία τους οδηγούν σε συσσώρευση νέων υποχρεώσεων».«Η ίδια η κυβέρνηση αναγκάζεται να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Προϋπολογισμού, ομολογώντας ότι τα 7,5 δισ. που έχει προβλέψει για μέτρα στήριξης το 2021 θα εξαντληθούν εντός του 1ου τριμήνου» επισήμανε ο βουλευτής.

«Η κυβέρνηση οφείλει να θωρακίσει την ελληνική οικονομία ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν η ύφεση» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «και να διαμορφώσει συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε με το πέρας της κρίσης να μην επιστρέψουμε στους κανόνες δημοσιονομικού περιορισμού και στις πολιτικές λιτότητας, αλλά να προχωρήσει η υλοποίηση επεκτατικών πολιτικών που θα ‘πυροδοτήσουν’ την οικονομία».

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ συνδέει τις ανάγκες που γεννά η κρίση σήμερα, με τον παραγωγικό μετασχηματισμό που θα έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία αύριο, με τρόπο δίκαιο,βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.