Σκληρές μαρτυρίες που προκαλούν σοκ ήρθαν στην επιφάνεια χθες για την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 10 και 14 ετών από συγγενικό τους πρόσωπο ηλικίας 55 ετών, στα Χανιά.

Έπειτα απο απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως.

«Υπάρχουν ευθύνες και σε άτομο της οικογένειας του 55χρονου που φέρεται να γνώριζε για τις αρρωστημένες ορέξεις του», ανέφερε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο παιδιών Ευτύχης Μαυρογένης.

«Ενα στενό οικογενειακό μέλος, έπαιρνε τα παιδιά συνειδητά και τα πήγαινε στον θείο για να παίξουν» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Τα ανήλικα κορίτσια ανέχονταν επί τρία ολόκληρα τις ασελγείες του θείου τους μέχρι να φτάσουν στο σημείο να εξομολογηθούν στους γονείς τους πως ο θείος τον οποίο εμπιστεύονταν, έβγαζε τις αρρωστημένες ορέξεις του επάνω τους.

Από την πρώτη καταγγελία των γονέων μεσολάβησε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και η νοσηλεία του 55χρονου σε ψυχιατρική κλινική. Μόλις πήρε εξιτήριο, η εισαγγελέας έδωσε εντολή να συλληφθεί καθώς κρίθηκε επικίνδυνος.

«Ένας άντρας 55 ετών να παίρνει τα παιδιά και να παίζουν μόνοι τους μέσα σε ένα δωμάτιο αναμφίβολα είναι ένα προβληματικό στοιχείο. Ένα παιδί που κάποιος τα χαϊδεύει και τα θωπεύει βιώνει με διαφορετικό τρόπο κάποιες πράξεις. Με τη σωματική βία που τους ασκούσε, με τη ρώμη και κάνοντας κατάχρηση της ιδιότητας του θείου , είχε ως αποτέλεσμα το τραγικό αυτό γεγονός», σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Οι οικογένειες των κοριτσιών δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Εμείς ως γονείς αυτών των αθώων ψυχών των παιδιών μας πέραν από την οδύνη και την πραγματική στεναχώρια που βιώσαμε τις τελευταίες βδομάδες που ανακαλύψαμε τις εγκληματικές ενέργειες αυτού του εγκληματία με τα άρρωστα ένστικτα του, ευελπιστούμε τα δικά μας παιδιά να είναι τα τελευταία, που γίνονται θύματα αρρωστημένων στο μυαλό ανθρώπων.

Δυστυχώς για εμάς την ευθύνη την έχει και το οικογενειακό περιβάλλον του που ανεχόταν, γνώριζε, σιωπούσε και αδιαφορούσε για τις συνέπειες των πράξεων ενός κοινού εγκληματία. Γι΄ αυτό και δεν θα τους συγχωρήσουμε ποτέ. Στην συνείδηση μας τους θεωρούμε συνυπεύθυνους, και θα επιδιώξουμε να λάβουν ορισμένοι εξ΄ αυτών το νομικό μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί».